Začněme ale turnajem v Mělníku. Tam se příbramským basketbalistům bohužel příliš nedařilo, vše nakonec ale vykompenzoval poslední zápas.


V prvním hracím dnu Příbram prohrála oba zápasy – s domácím týmem i Louny. Ani druhý den nezačal pro příbramské basketbalisty dobře. Na úvod si proti Mladé Boleslavi připsali třetí porážku v turnaji.

Ilustrační foto
Spartak nehrál, Poříčí plné vody


Chuť si spravili až v posledním zápase proti Děčínu.


Proti velmi kvalitnímu týmu se přes výborný výkon propracovali k výhře.Výkon v posledním utkání mohl být určitě odrazovým můstkem směrem k blížícímu se utkání prvního kola středočeské ligy.


V něm příbramský A-tým zavítal na palubovku Berouna, tedy týmu, který má velkou kvalitu a patří k favoritům soutěže. Rozpoložení sil na palubovce tomu také odpovídalo.


Skóre po první čtvrtině hry vyznívalo jasně ve prospěch domácích. Příbrami se nedařilo v obraně. Před začátkem druhé čtvrtiny došlo ke změně z osobní na zónovou obranu, což přineslo přiblížení se soupeři ve skóre. Nejblíže v celém utkání se Příbram dostala pár minut před koncem zápasu, kdy se díky sérii trojek Ureše a Mokrušova koše s faulem dotáhla na čtyři body.

Sedlčanský sportovec se počtvrté v řadě stal mistrem České republiky.
Hanus je počtvrté mistrem republiky


Zkušený a kvalitní tým Berouna však nepřipustil drama a nakonec zvítězil o osm bodů. Příbramští si tak připsali první porážku. Nejbližší šanci na první vítězství budou mít v sobotu 14. října v hale Pod Šachtami, která bude pro tuto sezonu jejich domovem. 


BK BEROUN – BK PŘÍBRAM 87:78


Body: Ureš 27, Velebil 16, Šimáček 10, Petřík 8, Řeřicha T. 7, Mokruša 3, Řeřicha J. 3, Klaudy 2, Kelich 2.
Trojky: 9:6. Trestné hody: 17/11 a 22/12. Fauly: 25:20.