Porečský cyklistický souboj, dlouhý 152 kilometrů, provázely podobně těžké podmínky, jako předtím v Umagu. „Během závodu se spustil silný déšť, který závod velmi ovlivnil,“ nastínil podmínky sportovní ředitel příbramského týmu Marek Volf.

Závod však i přes náročné podmínky nabídl velmi zajímavý průběh. Od startu se jelo velmi ostře. Hned v úvodních kilometrech se tak peloton rozdělil a vpředu se utvořila skupinka čítající 30 závodníků. „Na první odpadlíky se dlouho nečekalo. Naštěstí jsme ve vedoucí skupině měli hned dvojí zastoupení. S nejlepšími se totiž drželi Pavel Gruber a Karel Kuba,“ pochválil své svěřence Marek Volf.

Následně ale čelo závodu polevilo a peloton se opět spojil dohromady. Hustota závodního pole, v kombinaci se silný deštěm, přispěla k několika pádům. „Na rozdíl od minule se tentokrát na zemi neobjevil žádný z našich jezdců,“ ulevil si Volf.

Příbramáci tak pokračovali v hlavním poli a mířili za velmi solidním umístěním. Karel Kuba v závěru odpadl, ale mezi nejlepšími se udrželi Martin Boubal a Pavel Grubner. „Oba dojeli do cíle v hlavní skupině a těsně po sobě, což je pro náš tým samozřejmě úspěch,“ konstatoval Volf.

Příbramští cyklisté tak mohou být se svou chorvatskou misí spokojeni. Teď už však myslí na další závody. „Nyní čeká všechny členy týmu pětidenní tréninkový blok, po kterém se postaví na start etapového závodu Istrian Spring Trophy UCI,“ přiblížil další program sportovní ředitel Marek Volf.

Ilustrační foto.
Kocouři potvrdili v Benátkách roli favorita a jsou blízko čtvrtfinále
Ilustrační foto
Velká změna! Bude příbramské malé kopané nový kabát slušet?