Stále jsou totiž volná místa jak v individuálním závodu, tak i ve štafetách a samozřejmě v dětských kategoriích. „Pokud nejste běžci, tak přijďte fandit a podpořit své známé a kamarády. Kromě běhání se bude také pomáhat a to Zámku Nalžovice. Připraven bude doprovodný program, občerstvení, kapela a také afterpárty," říká za organizátory Vlasta Ševr.


Závod je určený pro běžce všech výkonnostních kategorií. Děti se do závodu vrhnou v 10 hodin a dospěláci pak od 16.30 hodin. Prezence na dětské závody bude na Dvořákově nábřeží a závod dospělých na Náměstí TGM. Hlavní závod na 21 kilometrů bude odstartován v 18 hodin.

Ideální příležitost, jak se seznámit s prací hasičů, policistů, záchranářů nebo vojáků, představuje Den bezpečné Příbrami tento pátek od 9 hodin v areálu přírodního koupaliště Nový rybník.
Novák je v obležení policie, armády, i hasičů


Pokud si nevěříte na celý závod, ale přesto chcete běžet, tak právě pro vás je určený závod štafet. „Složení štafet není nijak omezeno. Můžete být čtyři ze své rodiny, firmy nebo třeba ze sportovního klub. Poměřte síly s jinými týmy nebo rodinami z Příbrami a dokažte, že běhat umíte a máte týmového ducha!" povzbuzuje zájemce Ševr.

Lidé se přiblížili nevidomým, vychutnali si kávu potmě.
Tipy na víkend: na Vous Band nebo na Černobílý svět, vyberte si


V souvislosti s konáním závodu budou nutné po městě některé uzavírky či omezení provozu. „Přesný výčet ulic najdete na stránkách závodu. Děkujeme všem za ohleduplnost k běžcům a pochopení částečného omezení provozu," říká Vlasta Ševr.

Ilustrační foto
Kam o víkendu na Příbramsku za sportem

Pro všechny fanoušky bude během celého závodu i dlouho po něm připraven doprovodný program – sporttestry, Cardiolab, hudba, stánky s občerstvením a další. Prvenství z loňského roku obhajují Jan Hostička a Ivona Rejsková.