Hosté nastoupili do tohoto střetnutí, na rozdíl od těch minulých velmi koncentrovaně a byli lepším týmem. Velmi důležité bylo, že se Příbrami dařilo na servisu, kterým dostávala domácí hráče pod tlak na příjmu a z toho následně těžila při bránění zlínských ztrát. Zároveň hosté drželi vysokou úspěšnost v útoku, takže si v klidu udržovali před Zlínem mírný náskok. Do prvního technického oddechového času šla Příbram s vedení 8:6. V dalším průběhu si tento dvou, až tří bodový náskok udržovala a díky tomu dotáhla důležitý první set k vítěznému konci 25:22.

Větší kvalita hostujícího celku se projevila i ve druhé sadě. Zlín od úvodních výměn tahal za kratší konec a to především díky velkému množství nevynucených chyb. Ty v kombinaci se stále vysokou úspěšností hostů v útoku znamenaly, několika bodové vedení Příbrami. V jejím dresu zářil především Nikola Renovica, kterému velmi zdatně sekundoval kapitán Martin Böhm. Především jejich zásluhou tak hráči Eurositexu ve druhém setu zvítězili přesvědčivě 15:25.

Rožmitál získal druhé místo na turnaji Modrý klokan
Rožmitál přivezl z Modrého klokana stříbrné medaile

Domácí museli proti dobře hrající Příbrami před třetím dějstvím něco změnit a tak trenéři poslali na palubovku značně pozměněnou sestavu. V úvodu setu to mělo na jejich hru pozitivní efekt. Zlínu se najednou dařilo s hostujícím týmem držet krok a do prvního oddechového času se tak šlo za stavu 8:7 pro Příbram.

Ovšem ve druhé části setu se opět rozehrálo duo Renovica, Böhm a hosté znovu odskočili domácím, tentokrát na rozdíl čtyř bodů, když při druhém technickém oddechovém čase vedli 16:12. Tento vypracovaný náskok si Příbram dokázala v poklidu držet, až do koncovky. V té se sice Zlínu podařilo zásluhou dvou úspěšných bloků snížit, ale poslední slovo měl hráč zápasu Nikola Renovica, který pečetil nejen vítězství ve třetím setu 25:22, ale zároveň celkovou výhru Příbrami 3:0 na sety.

„Zlín nás mile překvapil špatným podáním, očekávali jsme větší boj. Podali jsme dobrý výkon a jsme rádi za tři body,“ řekl po utkání spokojený příbramský kapitán Martin Böhm.

„Získali jsme proti Zlínu důležité vítězství, které vycházelo z dobrého příjmu a následné bezproblémové ztráty,“ zhodnotil duel trenér Martin Kop. 

Fatra Zlín – VK Příbram 3:0 (22:25, 15:25, 22:25).
Eurositex Příbram: Mikulenka, Živanovič, Böhm, Passier, Renovica, Pantič, libero Juračka. Střídali: Hrdý, Kohlmann.

PREZIDENT. S dosavadním průběhem sezony je prezident 1. FK Příbram Jaroslav Starka zatím spokojený a věří, že na jaře jeho tým dotáhne sezonu do úspěšného konce.
Věřím, že sezonu dotáhneme do úspěšného konce, říká prezident 1. FK Příbram