„Na silnici to bude především o tom, s kým se svezete. Na horském kole si to musím ujet sama,“ říkala minulou sobotu po vítězném terénním triatlonu v Jivně zkušená Šárka Grabmülerová. 


V Hlincové Hoře přemožitelku našla. Stala se jí o generaci mladší Kateřina Zemanová z TCV Jindřichův Hradec. Grabmülerová skončila v absolutním pořadí mezi ženami druhá, třetí pak byla Eliška Korytarová.

Ilustrační obrázek
Fotbalové trávníky na Příbramsku ožívají

Na startu Hlincohorského triatlonu tentokrát chyběl lídr Jihočeského poháru Václav Zajíc, který dal přednost rodinné dovolené, a nebyli ani další velcí favorité Jan Hron či Lukáš Nový. O kvalitu závodu se tak postarali především triatlonisté z Příbrami Jan Hradecký a Jiří Kala, kteří obsadili první dvě příčky. Třetí doběhl nejlepší z Jihočechů Radek Uhlíř z TriSK České Budějovice. 

Jan Hradecký z TT Příbram jezdí na jih Čech rád a také se mu zde daří. Začátkem července vyhrál závod v Tálíně, nyní uspěl i v Hlincové Hoře. Soupeřům nedal nejmenší šanci. „Já mám rád kopcovité terény, takže mně se tady líbilo, i když výběh od rybníku Mrhal k cyklistickému depu byl dost obtížný. I trasy tady byly technicky náročné, ale pořadatelé to zvládli skvěle,“ chválil si závod Hradecký. 

Vítěz Hlincohorského triatlonu se připravuje na závod Slovakman, který proběhne v Piešťanech za 14 dnů, a v rámci tréninku se domů do Příbrami vracel na svém silničním kole. Doufejme, že dojel šťastně. 

Ze závodu Baja Aragón 2017.
Macík proměnil první letošní ostrý start v prvenství

Absolutní pořadí muži:

  • 1. J. Hradecký TT Příbram 1:22:18,
  • 2. J. Kala CK Příbram 1:24:10,
  • 3. R. Uhlíř TriSK ČB 1:24:14.

Ženy:

  • 1. K. Zemanová TCV J. Hradec 1:35:41,
  • 2. Š. Grabmülerová BH triatlon ČB 1:37:17,
  • 3. E. Korytarová ŠuTri Prachatice 1:41:11.