Pro čtrnáctiletou dívku je sport odmalička součástí životního stylu. „Dá se říct, že ve volném čase nedělám nic jiného,“ říká na úvod Julie Bambasová.

K volejbalu ji přivedli rodiče a udělali dobře. Julie momentálně platí za jeden z velkých talentů volejbalového klubu Baník Příbram, kde nastupuje za družstvo žákyň. Hra pod vysokou sítí však není jedinou, kterou si oblíbila. „Volejbalu se věnuji už čtyři roky, ale dříve jsem hrála také basketbal. Preferuji totiž týmové sporty. Když jsem se rozhodovala, který sport si nakonec vyberu, zvolila jsem volejbal, ale ve volném čase si basket stále ráda zahraji,“ ujišťuje Julie.

Ve svém týmu je ceněna nejen kvůli utužování týmového ducha, ale rovněž pro svou univerzálnost. „Nejčastěji hraji na bloku, ale nedělá mi problém ani pozice smečařky nebo univerzálky,“ potvrzuje hráčka, která nejraději hraje s číslem šest.

Během své krátké kariéry dosáhla v příbramském klubu na několik velmi zajímavých umístění, z nichž si nejvíce si cení loňského vítězství v krajské soutěži mladších žákyň. Jejím cílem v blízké budoucnosti je však extraliga. „Chtěla bych pokračovat v extralize kadetek a ráda bych si zahrála za České Budějovice,“ odtajnila své plány talentovaná volejbalistka.

Další velký úspěch se může zrodit právě v nadcházejícím karlovarském finále Sportovní ligy, kde má s výběrem ZŠ Pod Svatou Horou Příbram ty nejvyšší ambice.

„Moc se těšíme a věříme, že vyhrajeme a obhájíme titul. Důležité bude, abychom byli všichni pozitivně naladěni, nekazili podání a soustředili se na příjem,“ má jasno Julie Bambasová.

Uspěje její tým?

Finále SLZŠ - Karlovy Vary 

31. květen 2018:
nástup, zahájení: 13:00-13:30
zápasy ve skupinách: 13:45-17:15

1. červen 2018:
semifinále: 08:00-09:30
o 5. a 3. místo: 09:30-11:00
finále dívek: 11:00-12:30
finále chlapců: 12:30-14:00
vyhlášení výsledků: 14:15-14:45