Závod byl tradičně rozděla na dvě části. Úvodní plavecká část se odehrála v Aquaparku Příbram, kde závodníci absolvovali trasu o délce 400 metrů. Následným dějištěm běžecké části pak byla Hořejší Obora, v jejímž areálu byla připravena pětikilometrová trať.

Iveta Fairaislová, která patřila při neúčasti Terezy Čapkové, mezi největší favoritky, nezačala závod podle svých představ a po plavecké části byla šestá. „Můj plavecký čas nebyl žádný zázrak. Po něm jsem věděla, že mojí hlavní soupeřkou bude Bětka Hrušková, která byla pátá a umí běhat velmi rychle,“ přiznal příbramská závodnice.

Ilustrační foto
Podlesí vyhrálo a přeskočilo smutné Tochovice

Ovšem ztráta na Hruškovou činila pouze necelé tři sekundy. Navíc Fairaislové sedl běh náramně a nejen svou úhlavní soupeřku, ale i další závodnice nechala za sebou a přispala si vítězství. „Běh mi vyšel. Chvíli jsme běžely spolu, ale měla jsem více sil, tak jsem mohla jít dopředu. Běželo se deset koleček, což bylo zajímavé hlavně pro diváky, kterých přišlo opravdu hodně. Často jsme totiž probíhali kolem nich,“ uvedla spokojená Iveta Fairaislová.

Závod mužů nabídl pořádné drama. Plaveckou část ovládl Štěpán Koblížek, který měl náskok dvou vteřin na Tomáše Zikmunda. „Po plavání jsem věděl, že si budu muset hlídat hlavně Radima Grebika a Martina Semeráda, kteří jsou dobrými běžci a nebyli tak daleko za mnou,“ řekl Zikmund.

Jeho předpoklady se potvrdili. Především Grebik rychle stahoval svou ztrátu 25 vteřin. Zikmund však svůj náskok nakonec o tři vteřiny uhájil a jelikož po plavecké části vedoucí Koblížek se propadl, mohl i on slavit domácí výhru. „ Šetřil jsem síly do finiše, což se ukázalo jako správné a nakonec jsem vedení uhájil,“ řekl Zikmund.

Ilustrační foto
I. B třída: Smutné bylo pouze sedlčanské béčko