Příbramským volejbalistům se stejně jako v předchozích zápasech proti Brnu a Ostravě příliš nepovedl vstup do utkání. Na hráčích byla vidět nervozita, která byla nejspíše způsobena velkou touhou v domácím prostředí uspět a přerušit sérii dvou porážek. Z nervozity pramenily chyby, které lépe koncentrovaným Benátkám, v první polovině úvodního dějství, výrazně pomohly. Poté se ale duel zlomil ve prospěch Příbrami, která svého soupeře zatlačila servisem a začala přehrávat v poli.

Nejdříve stav vyrovnala a následně začala Benátkám odskakovat. Velkou zásluhu na tom měl David Juračka, který předvedl několik skvělých zákroků. Domácí si náskok pohlídali až do konce a zvítězili 25:20. „První set byl z naší strany nervózní, protože jsme si uvědomovali, že dnes potřebujeme vyhrát za 3 body. Od poloviny prvního setu se nám dařilo na servisu a výkon se zvedl,“ myslí si trenér Martin Kop.

V Krásné Hoře hořel sklad se dřevem.
V Krásné Hoře hořel sklad se dřevem, vznikla škoda za čtyři miliony


Druhý set byl vyrovnaný pouze do stavu 4:4. Od té doby Příbram na palubovce kralovala a měla průběh sady jasně pod kontrolou. Na hráčích bylo vidět, že se po zisku prvního dějství uklidnili a přestože se občas v jejich hře vyskytly chyby, Benátky si s domácím týmem nevěděly rady. Příbramští hráči byli lepší ve všech činnostech a po zásluze se hostujícímu týmu postupně vzdalovali ve skóre. Sada nakonec skončila jednoznačným rozdílem jedenácti bodů 25:14 pro svěřence Martina Kopa. Benátky tento debakl příliš neunesly, což dokonce vyústilo v červenou kartu pro jednoho z jejich hráčů.


Emoce následně ovlivnily i další pokračování duelu. Jeho třetí část se nesla ve znamení poklidně hrající Příbrami. Naopak hosté úplně vypadli z role, když v nich stále převládali negativní myšlenky, ze závěru druhého setu. Proto se svého soupeře dokázali držet pouze do stavu 7:6 pro Příbram. Poté přišla druhá červená karta pro hostující mužstvo a domácí kocouři zaveleli k rozhodujícímu náporu. Vytvořili si potřebný náskok a nakonec i třetí set ovládli, tentokrát 25:18, čímž završili vítězství 3:0. „Druhý a třetí set jsme měli i navzdory několika chybám pod kontrolou. Díky průběhu zápasu se na palubovku dostal i Radek Suda, který si to díky tvrdému tréninku zasloužil a jsem rád, že mohl také prožít vítězný ligový zápas. Pro nás je to dnes velmi důležité vítězství a příští týden potřebujeme urvat body ve Zlíně,“ konstatoval Martin Kop.

I přes chladné počasí jezdci potěšili diváky hezkými jízdami v areálu bývalých kasáren.
Zimní rallycrossovou sezonu zahájili v Rožmitále


VK Eurositex Příbram – VK Benátky nad Jizerou 3:0 (25:20, 25:14, 25:18)
Eurositex Příbram: Domácí: Živanovič, Böhm, Passier, Renovica, Pantič, Mikulenka, libero Juračka. Střídali: Suda, Kohlmann.