Těžko říct, co se stalo ve dvoutýdenní přestávce mezi koncem základní části a vyřazovací fází, protože výkony v play-off zatím zaostávají za těmi v dlouhodobé soutěži. Kocouři měli opět problémy na příjmu. Domácí navíc dominovali jak na servisu, tak i na bloku. Hráčům Aera navíc v každém setu pomohla několikabodová série, kdy vždy utekli Příbrami a vytvořili si již nedostižný náskok.

„Vodolka přehrála, gratuluji. Výborně zahráli víceméně všichni, hlavně Hladík, my jsme nebyli vyrovnaným soupeřem,“ shrnul kapitán Martin Böhm. Trenér Martin Démar okomentoval druhý čtvrtfinálový zápas ještě stručněji, kdy pogratuloval soupeři s tím, že se svými soupeři pokusí v pátek vyhrát a tím pádem přidat první bod.

Kocouři Příbram prohráli doma úvodní čtvrtfinále.
Odolena Voda přetlačila Kocoury a získala první bod v sérii

Hosté se v úvodu zápasu hledali rytmus na podání, hned pětkrát zaznamenali chybu na servisu, nicméně se drželi s domácími na dosah až do stavu 17:16, kdy domácí udělali šestibodovou sérii a poprvé v zápase utekli. Šábrt ještě dokázal jediným esem Kocourů udržet svůj tým, nicméně Démar s Hladíkem zařídili první set pro Aero.

Ztracená úvodní sada vyburcovala hosty, kteří vkročili lépe do začátku setu. Nadšení jim ale vydrželo pouze chvilku a Odolena Voda v polovině dějství převzala kontrolu a udržovala si mírný náskok. Koncovka byla v režii Svobody, jenž dvěma esy zařídil vedení 2:0.

I třetí set byl vyrovnaný pouze do půlky. Následně se za koncovou lajnu postavil Svoboda a přidal další dva přímé body na servisu. Domácí si poté udrželi klíčový náskok a v závěru sady řádil na podání Démar, při kterém hráči Aera ukončili celý zápas. Odolena Voda se ujala vedení 2:0 na zápasy a už v pátek může v Příbrami slavit postup do semifinále, naopak Kocouři budou hrát o udržení v sérii.

Odolena Voda – Příbram 3:0 (18, 17, 17)

Esa: 8:1. Bloky: 11:5. Rozhodčí: Možnár, Kovář. Diváci: 707. Stav série: 2:0.

Příbram: Böhm (1), Trojanowicz (5), Johansen (10), Madalóz (9), Gomes (3), Dolgopolov (1), libero Verasio. Střídali: Rosenbaum, Šábrt (4), J. Ureš (3), Hulpach (1), F. Ureš.