V sobotním silničním závodě juniorů se rozhodlo hned v prvním okruhu. Na čele závodu se vytvořila skupina uprchlíků a peloton ji již nesjel. Sedláček dojel v hlavním poli na 16. místě a Kuba po pádu závod nedokončil.

Bolestivý konec se, bohužel, nevyhnul ani mužům.

V závodě elitní kategorie na 7 okruhů, tedy na 195 kilometrů, se na start postavilo 170 závodníků. Také muži nijak neotáleli a skupinka uprchlíků ujela pelotonu hned v úvodním kole.

STOLETÁ  Hermína Kazdová byla v pondělí ve výborné náladě.
Stoletá žena si přiťukla s gratulanty šampaňským

Ve vedoucí skupince se kromě favorizovaných Štybara, Vakoče, Kreuzigera a Sagana držel i příbramský Boubal. Peloton ztratil až deset minut, a tak bylo jasné, že mistrem republiky se stane jeden z vedoucí skupiny.

Dvě kola před koncem nasadili k trháku Štybar s Černým a rozdali si to o pozici českého krále. Vítězství vybojoval Štybar. Boubal přijel na skvělém osmém místě, P. Stöhr byl na 27. a jeho bratr Jan na 38. příčce. Slovenský titul získal Juraj Sagan. Malik v barvách CK Příbram skončil dvanáctý.

Pavel Gruber a Martin Hebík do cíle nedojeli. Připletli se do hromadného pádu a závod pro zranění nedokončili. "Pavel má zhmožděné vazy v lokti a Martin má podezření na natržený lýtkový sval," prozradil smutnou bilanci sportovní ředitel příbramského klubu Marek Volf.

Parkovací dům. Ilustrační foto.
Parkovací dům uleví lidem z okolních obcí