„Samozřejmě nás mrzí, že nebylo možné, abychom zahájili klasické florbalové turnaje a jako každý rok mohli školní děti rozpohybovat. I tak jsme chtěli školám dát možnost si zasoutěžit o florbalové vybavení, takže jsme společně s partnerem vymysleli alternativu, kterou je právě Virtuální ČEPS cup. Už po prvním týdnu máme radost z toho, jak velký zájem o tuto soutěž je, a věříme, že se ještě co nejvíce škol a jejich žáků zapojí,“ věří Roman Urbář, ředitel marketingu a komunikace Českého florbalu.

Šťourání v nose. Reportáž z testování florbalistů Chodova
OBRAZEM: Šťourání v nose u florbalistů? Lejstra, fronta a debata o podvádění

A zájem je opravdu velký. Za první týden se do virtuální soutěže zapojilo více než stovka škol. Zúčastnit se může libovolná základní škola. Každý, kdo bude kvíz vyplňovat, musí do formuláře napsat název školy, pro kterou chce sbírat body. Ty se jí pak přičtou na základě počtu správných odpovědí. Čím víc žáků se zapojí, tím větší má škola šanci, že se dostane na přední příčky.

Malé školy s nízkým počtem žáků nemusí zoufat, že by neměly šanci. Soutěžit za ně nemusí jen samotní žáci, ale i rodinní příslušníci, přátelé či fanoušci školy. Osm nejlepších škol, které nasbírají v kvízu nejvíce bodů, postoupí do play-off a bude mezi sebou bojovat skrze hlasování fanoušků na facebooku Českého florbalu.

Vítězná škola získá poukázku v hodnotě 30 000 Kč na florbalové vybavení. Druhá nejlepší škola obdrží poukaz v hodnotě 10 000 korun, vyřazení semifinalisté dostanou každý 5 000 korun a školy, které skončí ve čtvrtfinále, mohou využít poukazy na 3 000 korun.

Ilustrační snímek
Pesimismus v českém sportu. Osobnosti varují před dopady omezení na děti

Registrace školy do virtuální soutěže je přitom jednoduchá. Stačí uvést jméno školy do kvízového formuláře, který lze nalézt na tomto odkazu. První kolo, ve kterém je možné školu registrovat a následně soutěžit, končí 1. června 2021.