„Jsem rád, že jsem se mohl na losování podílet. Je vždycky fajn, když můžete někomu udělat radost. Snad se i na nějaké školy osobně dostanu a zažiju s dětmi super den,“ řekl motokrosař Petr Pilát.

Ze Středočeského kraje se dočkalo odměn sedm škol.

Na podzimní Olympijský trénink se mohou těšit v Mělníku, konkrétně na ZŠ J. Matiegky. Na poukázku ve výši 40 tisíc korun na vybavení pro změnu v ZŠ Votice a ZŠ Čerčany (obě okres Benešov), ve výši 20 tisíc korun v ZŠ Vrdy (Kutná Hora) a ZŠ TGM Poděbrady (Nymburk) a ve výši 10 tisíc korun v ZŠ Ledčice (Mělník).

Olympijský trénink je pro školy prestižní událostí. Přímo na školu přijede slavný sportovec a spolu s týmem Sazka Olympijského víceboje připraví dětem zábavné sportovní dopoledne.

Sokol Zálezlice - ilustrační foto
Nešťastný přátelák. Do Zálezlic musela na fotbal sanitka

V rámci Olympijských tréninků na školy pravidelně jezdí ambasadoři projektu jako halová mistryně Evropy Denisa Rosolová (Helceletová), jedna z nejúspěšnějších tuzemských basketbalistek Ilona Burgrová, bronzová medailistka z olympiády Šárka Kašpárková nebo mistryně světa z biatlonu a dvojnásobná olympijská medailistka Veronika Vítková.

Paralympijská atletka Anna Luxová zároveň vylosovala i pět škol pro Sportovní dny Paralympijské výzvy, mezi kterými nechybí ZŠ Český Brod (Kolín).

„Byla to moje losovací premiéra a myslím, že se povedla. Ráda jsem se i osobně potkala s Petrem Pilátem, kterého jsem doteď znala jen z médií,“ doplnila Anna Luxová.

Sazka Olympijský vícebojZdroj: Deník / Radek Valenta