„Absolvovali jsme doposud v letošní sezoně celkem 85 závodů z toho 14 závodů kategorie UCI. Zvítězili jsme ve 34 závodech, obsadili dalších 37 pódiových umístnění a získali jsme 71 bodů UCI. V Českém poháru mužů nám jsme skončili na druhém místě v soutěži týmů, mezi jednotlivci pak byl Martin Boubal celkově rovněž druhý. V kategorii do třiadvaceti let byl na šesté pozici umístil Pokorný a na nejlepší desítku uzavřel Jakoubek. Celkem bodovalo sedm našich závodníků,“ líčil Jiří Wimmer.

Tím ale s výčtem úspěchů rozhodně neskočil. „Boubal vyhrál Giant ligu. Naši mládežníci se pravidelně zúčastňovali o pohárových závod. A tři z nich již dokonce získali body. Jakoubek zvítězil v etapovém závodě zařazeného do kalendáře UCI v kategorii U23, Tour of Malopolska. Kala skončil jedenáctý při ME v kvadriatlonu, čímž se stal třetím nejlepším Čechem,“ pokračoval.

Radost mu ale udělaly i výsledky na vrcholech sezony, mezi které tradičně patřilo nejen mistrovství České republiky, ale i domácí závod Lidice 2019. „Družstvo mužů skončilo v časovce družstev při mistrovství České republiky na čtvrtém místě. Na etapovém závodu Lidice jsme obsadili kompletní stupně vítězů v absolutním pořadí a i první místo v kategorii U23,“ neskrýval nadšení.

Příbramští jezdci se ale neztratili ani v reprezentačním dresu. „Jakoubek byl členem reprezentačního družstva pro Závod míru U23 spolu s našimi odchovanci Vackem a Sedláčkem. Dále jsme reprezentovali Českou republiku na Duo Normand UCI 1.1 v časovce dvojic ve Francii a mezi nejlepšími profesionály jsme odsadili dvanácté a třinácté místo. Malik reprezentoval Slovensko na Okolo Slovenska UCI 2.1. Handbiker a paratriatlonista Tománek skončil druhý na světovém šampionátu v 70.3 Ironman v Nice. Kříž se stal policejním mistrem České republiky a ještě bude reprezentovat na policejním mistrovství světa v Itálii,“ upozornil Wmmer a dodal: „Na probíhajícím mistrovství světa v silniční cyklistice pak můžete vidět našeho odchovance Mathiase Vacka, který je stále naším členem, ač závodí v Itálii, podobně jako jeho bratr Karel, který závodí v USA.“

Ilustrační foto
Kam na fotbal: Derby v I.A třídě. Podlesí hostí Tochovice
Příbram padla s Pardubicemi 2:7
Pardubice vyhrály potřetí v řadě, tři body dovezly z Příbrami