Na startu závodu, který je stanoven na 14:00 hodin, se představí osm dvojic rozdělených do dvou kvalifikačních skupin.

Hlavní hvězdou mítinku, jehož hlavním partnerem je společnost PRO – TEC, bude zcela určitě polský závodník Sebastian Ulamek, který je v Čechách známý z působení v extraligových klubech Slaného, Mšena a pražské Markéty. Mnoho úspěchů zaznamenal i na mezinárodní scéně v podnicích mistrovství světa.

Po boku Sebastiana Ulamka bude startovat český reprezentant Matěj Kůs, který se z britských ostrovů na víkend vrátí na tuzemské ovály a po sobotním závodě startuje ještě v neděli ve druhém finále mistrovství ČR jednotlivců v Kopřivnici. Dvojici Sebastian Ulamek – Matěj Kůs přihlásil do závodu manažer Vladimír Vopat a tým ponese název Berani Třebusice SF.
Prvenství z minulé sezony obhajuje pár Smestav Speedway Team ve složení Ondřej Smetana – Zdeněk Simota, nicméně s obhajobou to vzhledem k silné konkurenci nebudou mít jednoduché, byť manažer Radek Smetana věří v mety nejvyšší.

Ilustrační foto
Mladíci se neztratili! Body se Slováckem ale nezískali

Tradičním a stálým účastníkem je pár PRO-TEC SK Miletice. Ten v minulosti ve Slaném úspěšně reprezentoval především Josef Franc, jenže zkušený plošinář musi společně z Hynkem Štichauerem do německého Wittstoku, a tak červenožluté vesty obléknou Michal Škurla a Martin Gavenda.

Plzeň vedená zkušeným matadorem dlouhých plochých drah Karlem Kadlecem vysílá do Slaného Nizozemský pár Jarno De Vreis – Geert Bruisma – ti budou v Královském městě budou startovat poprvé.

Juniorský tandem Petr Chlupáč z Filipem Hájkem mají na začátku letošní sezony velmi dobrou formu, kterou určitě ve Slaném potvrdí a startují pod názvem Bellis Junior Speedway Team Junioři dostanou šanci i v barvách AK Divišov, klub od bájné hory Blaník nastoupí v sestavě František Klier – Pavel Čermák.

V memoriálu Antonína Vildeho se představí i dvě slánské dvojice. První bude startovat s odchovanci Petrem Babičkou a Romanem Čejkou, kteří se vracejí k plošině po pauze a budou se chtít před domácím publikem vytáhnout. Další Slaňák Michal Dudek ještě partnera nemá (rozhodne se v pátek).

Ve Slaném se bude závodit i dopoledne kdy se na malém oválu uskuteční OMACZ.CZ MČR ve třídě do 125 ccm. Start tohoto klání je stanoven na 10:00 hod.

Rozhodčím obou závodů je bývalý úspěšný reprezentant a vítěz Zlaté přilby Tomáš Topinka.

Ilustrační snímek.
Horčička v sezoně dohrál