„Jsem naprosto nadšený! Tento víkend se mi splnil jeden z mých volejbalových snů," hlásil po návratu Daniel Špringer. Po jeho boku se na úspěchu trenérsky podíleli také Miroslav Šotola a Jan Vobejda. Družstvo tvořilo pět hráčů z Příbrami, šest z Kolína a jeden z Odolena Vody. Na turnaji s hracím systémem podobným hokejovému mistrovství světa je nezastavil ani nižší výškový průměr (183 cm).

Výběr krajeSestava: Marek Tichý (nahrávač), Jiří Mikulenka (univerzál), Šimon Kubrycht, Filip Ureš (smečaři), Martin Riesz, Vojtěch Novotný (blokaři)
Střídali: Julius Láni (nahrávač), Denis Kadečka (univerzál), Jakub Ureš, Rudolf Stieber (smečaři), Adam Shaker, Michal Russ (blokaři)
Trenéři: Miroslav Šotola, Daniel Špringer

První a nakonec jediné zaváhání na celém turnaji přišlo v závěrečném šestém utkání základní skupiny s Pardubickým krajem. Po předešlých pěti výhrách a vyhraném prvním setu ovšem měl tým už jisté první místo a trenéři šetřili síly. „Nastoupili hráči z lavičky. Přestože hráli vynikající volejbal, na vítězství to nestačilo," komentovali pak porážku 1:2.

Ve vyřazovací části se tým na vítěznou vlnu vrátil a bez ztráty setu vyřadil Jihočeský (2:0) a v náročné odvetě i Pardubický kraj. Finále s do té doby jasně dominující Prahou po dvou vyrovnaných setech se šťastnou koncovkou vždy pro jednoho ze soupeřů rozhodovala až zkrácená hra. Středočeši v ní uspěli v poměru 15:9.

Podle trenérů Šotoly a Špringera měli na úspěchu podíl všichni hráči. Zvlášť ale vyzdvihli výkony Jiřího Mikulenky vyhlášeného nejlepším univerzálem turnaje, Filipa Ureše, kterého považovali za nejplatnějšího hráče, a nahrávače Marka Tichého. V průběhu finále nastoupil také Jakub Ureš, který i přes svůj věk (ročník 2003) nevyrobil jedinou chybu a řekl si o účast na soustředění reprezentace Lvíčat.