33. Rally Příbram. 1. etapa.„Je nám samozřejmě líto, že se tato významná soutěž, díky které se propaguje nejen město, ale i celý region, v letošním roce neuskuteční. Ještě více je nám však líto, že pořadatelé svalují vinu na město, které v minulých letech tuto soutěž podporovalo vždy částkou 200.000 Kč a k naplnění rozpočtu letošní akce přitom organizátorům chyběl více než jeden milion korun," uvedl dále místostarosta Václav Švenda.

Pořadatelé Rally Příbram před časem navštívili ve věci podpory soutěže právě místostarostu Václava Švendu a seznámili jej s tím, že pro letošní rok se jim bohužel nepodařilo přilákat významné sponzory. Na této schůzce místostarosta Švenda vyjádřil přesvědčení, že pokud se jim podaří zajistit větší část z celkového zhruba třímilionového rozpočtu soutěže, tak je město Příbram finančně podpoří.

„V rámci kapitoly zůstaly nerozdělené peníze, které byly pro letošní rok určeny právě pro různé individuální žádosti," uvedl v této věci místostarosta Václav Švenda a vysvětlil, že od letošního roku se peníze na kulturní a sportovní akce rozdělují pouze v rámci dotačního řízení. „Město tímto krokem odbouralo netransparentní přidělování peněz přímo z rozpočtu, čímž došlo ke sjednocení systému přidělování dotací a stejné podmínky tak mají všichni pořadatelé sportovních a kulturních akcí," upřesnil Václav Švenda.

„Pořadatelům Rally Příbram se nakonec bohužel nepodařilo sehnat dostatek sponzorů. Později oznámili, že se rally nepojede. V médiích dokonce padlo vyjádření organizátorů, že pro nové vedení radnice není tato soutěž, která se tu jezdí již čtvrté desetiletí, ničím zajímavým a potřebným, a že jsme jim pro letošní rok odmítli jakoukoliv podporu a spolupráci. S tímto tvrzením nesouhlasíme," ohradil se místostarosta města Příbrami. 

33. Rally Příbram. 1. etapa.„Město Příbram na kulturní či sportovní akce může přispívat, ale rozhodně nemůže krýt většinu rozpočtu dané akce. To bohužel není v našich finančních možnostech," dodal místostarosta. Na závěr místostarosta Václav Švenda dodává, že pokud se pořadatelům podaří zajistit si hlavní sponzory, město je připraveno soutěž v příštím roce podpořit. „Rozhodně máme zájem na tom, aby tato tradice, která na Příbramsko přivede mnoho návštěvníků, pokračovala," zakončil Švenda. Pavlína Svobodová, tisková mluvčí