„První poptávka po stavbě sportovní haly přišla na přelomu roku 2015 - 2016, kdy zástupci sportovců přinesli veřejností podepsané archy s žádostí o stavbu sauny a tenisové haly,“ vzpomíná na úplné začátky projektu petrovický starosta Petr Štěpánek. S umístěním haly bylo rozhodnuto za budovou Obecního domu a to i s ohledem na možnost napojení stavby na centrální vytápění z bioplynové stanice.

V polovině roku 2017 obec podala žádost o dotaci na realizaci tohoto projektu a uspěla. Dále probíhaly v zastupitelstvu diskuze o využití sportovní haly a o volbě jejího povrchu.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Nakonec byla zvolená umělá tráva vysypaná křemičitým pískem, protože zřejmě nejčastěji budou halu využívat tenisté z Petrovic a širokého okolí. „Jde o umělou trávu nové generace, která je vhodná pro rekreační hraní tenisu, i pro další sporty,“ uvedl Libor Štemberk z petrovického tenisového oddílu.

Samotné stavební práce začaly na podzim loňského roku. Náklady na stavbu se pohybovaly kolem 20 milionů korun, z nichž 9,33 milionu korun pokryla dotace od ministerstva školství. „Halu uvedeme slavnostně do provozu v sobotu 12. října odpoledne za účastí tenisty Jiřího Veselého a dalších sportovních hvězd,“ dodal závěrem Petr Štěpánek.

Příprava na novou sezonu na Monínci.
Na Monínci se už připravují na novou lyžařskou sezonu
Fotokvíz: Poznáte obec na Příbramsku?
FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Příbramsku?