Klíčem k utkání byl zisk třetí sady. V napjaté koncovce ho pro sebe získali Lvi a následně si pohlídali i čtvrté dějství. V řadách hostů se blýskl především kanadský univerzál Casey Schouten, který zkrotil Kocoury 27 body a sám ukončil zápas. Příbram táhl bodově především Ivo Hulpach a střetnutí nabídlo zajímavý minisouboj i jich dvou. Na konci se ale radovala nová posila Pražanů.

„Předvedli jsme bojovný výkon, škoda toho třetího setu, kdy jsme měli setbol, který kdybychom proměnili, tak se zápas mohl vyvíjet jinak. Myslím, že jsme Praze byli důstojným soupeřem a doufám, že to tak bude pokračovat,“ uvedl kapitán Martin Böhm. „Zápas rozhodl třetí set a taky jejich univerzál Schouten, kterého jsme nedokázali ubránit, ale jak říkám, asi jsme čekali větší bodové a výkonové rozdíly. Je vidět, že když se dá hráčům důvěra, tak bojují, pak samozřejmě nás čekají zápasy, které budeme chtít vyhrát a tam se teprve naplno projeví morálka týmu,“ dodal kouč Petr Brom.

Kladno volejbal cz - Euro Sitex Příbram  3:0 (25:21, 25:15, 25:17), EL volejbalu, 6. 12. 2021
Kladenští Orli se v generálce s Příbramí dobře naladili

Lvi prohráli úvodní zápas a chtěli odčinit překvapivou domácí porážku s Odolenou Vodou. Kocouři se ale vzepřeli při podání kapitána Böhma, kdy uhráli pět bodů v řadě a kontrolovali vývoj úvodní sady. V závěru pak příbramský lídr přidal další dva body a Hulpach na něj navázal esem. Tečku za setem udělal brazilec Duarte esem.

Ve druhé sadě se začal rozjíždět Schouten, kterého výborně doplňoval Australan Smith. Oba byli k nezastavení a hosté díky tomu zvítězili rozdílem třídy. Třetí set nabídl největší drama, domácí útok táhl především Hulpach, který v koncovce esem vybojoval setbol, ale následný servis zkazil a další pak odvrátil Kanaďan v dresu Lvů, který si podmanil závěr.

Martin Macík odhalil nový kamion pro Dakar
Macíkův nový kamion pro Dakar 2023 vyjel z dílen. Má dvojče!

Lvi získali na jistotě. Kocouři drželi krok jen do poloviny čtvrté sady, pak hosté začali odskakovat a nakonec dotáhli závěrečné dějství do úspěšného konce a vyhráli 3:1. Přes šest stovek diváků v příbramské hale vidělo na úvod porážku 1:3.

„Nastupovali jsme proti favoritovi a věděli jsme, že Lvi prohráli první zápas, takže jsme trochu doufali, že se budou bránit. Já za sebe hodnotím výkon týmu pozitivně, protože máme mladý tým, kluci bojovali a nemůžu jim vyčíst jedinou věc. Zároveň bych chtěl poděkovat divákům, kterých na první zápas přišlo mnoho a doufám, že byli i přes prohru spokojeni, protože jsme nevypustili jediný balón,“ zhodnotil kouč Petr Brom

Příbram – Praha 1:3 (21, -16, -27, -20)

Esa: 6:7. Bloky: 8:10. Rozhodčí: Dušek, Velinov. Diváci: 628.

Příbram: Trojanowicz (11), Pereira (2), Duarte (9), Šábrt (6), Hulpach (24), Böhm (10)