„Možnost zvýšit náskok na čele soutěže pro nás byla velkou motivací. V kabině jsme si řekli, že musíme urvat tři body,“ přiznal hrající trenér Marek Branžovský, který ovšem nemohl počítat se službami klíčových hráčů Řezáče, Kočího, Riegla. Navíc se na poslední chvíli zranil i brankáře Solnař, kterého musel mezi tyčemi nahradit právě Branžovský.

„Nastoupili jsme v opravdu hodně kombinované sestavě, ale přesto byla hra od úvodních minut v naší režii. Soupeř se zatáhl do hlubokého bloku a bránil. Nebylo ovšem vůbec jednoduché se prosadit,“ konstatoval Branžovský.

Přesto si Viva už v prvním poločase vypracovala vedení 3:1. Kralupy po přestávce snížily, ale pak přišel rozhodující úder lídra soutěže. „Během pěti minut jsme dali čtyři branky, čímž jsme soupeře definitivně zlomili,“ líčil Marek Branžovský, který sice do konce zápasu ještě jednou inkasoval, ale jeho spoluhráči se prosadili ještě třikrát a Viva tak zápas dovedla k vítězství 9:3, na němž se nejvýraznějším způsobem podílel čtyřgolový Luboš Kunc.

„Cíl jsme splnili. Nechci to zakřiknout, ale náš pětibodový náskok čtyři kola před koncem je luxusní. Pořád ale jdeme zápas od zápasu,“ dodal kouč příbramského celku.

Ilustrační foto.
Futsaloví veteráni shánějí mužstva do soutěže
Ilustrační foto
Výhra číslo deset. Viva podruhé v sezoně nedala Čechii šanci