Viva byla v utkání papírovým favoritem a svou roli od úvodních minut potvrzovala i na hřišti. Mladoboleslavští hráči se po většinu času pouze bránili útočným atakům příbramských futsalistů, kteří měli jednoznačnou herní převahu. To se odrazilo také ve skóre které vyznívalo jasně pro Vivu, která v poločase vedla 5:1. „První poločas byl jasně v naší režii. Soupeře jsme téměř do ničeho nepustili, naopak jsme pětkrát skórovali a vytvořili si náskok, který se zdál do dalšího průběhu více, než slibným, říká střelec jedné z branek Jakub Hausleitner.

Spolupráce mezi školou a nemocnicí trvá už téměř desetiletí.
Děti předaly finanční dar příbramské nemocnici


Ani po přestávce zprvu nic nenasvědčovalo tomu, že by se vývoj střetnutí měl výrazným způsobem měnit. Viva měla nadále optickou převahu, jenomže jí začaly srážet vlastní chyby, což byla naopak voda na domácí mlýn. Začala tedy pořádná přestřelka a domácí se dokázali především zásluhou pětigólového Krejsara dostat zpět do utkání. „Možná jsme podlehli pocitu uspokojení a mysleli jsme si, že se nemůže nic stát. Myslím si, že jsme i ve druhém poločase byli po většinu času lepším týmem, ale udělali jsme velké množství zbytečných chyb, kterými jsme soupeře dostali zpátky do zápasu. Mladoboleslavští hráči se pak rozjeli a my jsme je už nedokázali zastavit,“ myslím si Jakub Hausleitner.


Mladá Boleslav zdánlivě ztracený zápas dokázala deseti brankami ve druhém poločase otočit a nakonec zvítězila po přestřelce 11:9 a uštědřila tak futsalistům Vivy velmi hořkou porážku. Tu se příbramští hráči pokusí odčinit v následujícím sobotním klání, ve kterém přivítají Akademii Kladno.

Ilustrační snímek
Policie radí, jak bezpečně zacházet se zábavní pyrotechnikou


FC Joga Mladá Boleslav - FK Viva Příbram 11:9 (1:5). Branky: Kvajsar 5, Charvát 2, Výda, Bůžek, Beran, Cihlář – Malý 3, vlastní, Pravda, Hausleitner, Kunc, Hanáček, Straka. Rozhodčí: Trlida, Nejedlo. ŽK: Beran - Solnař, Malý, Zykán.