Sládek březnického pivovaru František Pinkava převzal z rukou náměstka hejtmana Miloše Petery ocenění za pšeničný kvasnicový ležák Herold a tmavou třináctku Herold.

„To, že vaříme kvalitní pivo, je zásluhou všech zaměstnanců pivovaru. Tradiční výroba s vysokým podílem ruční práce je namáhavá a vyžaduje značné zkušenosti,“ řekl sládek František Pinkava při slavnostním vyhlášení.

Dalším oceněným potravinářským výrobkem z Příbramska se stala Šunka jaksepatří, vyrobená z nejkvalitnějšího masa vybraných vepřů, uzená deset dnů studeným dubovým kouřem a neobsahující žádné konzervační látky. Výrobce Šunky jaksepatří je Masna Příbram, největší zpracovatel masa ve Středočeském kraji.

Ocenění získal také med od včelaře Václava Hocha. Může se pochlubit cenou Potravinářský výrobek Středočeského kraje za medovicový med a květový med s vyšším obsahem mateří kašičky a pylu. V brdských lesích má Václav Hoch víc než sto včelstev.