Cílem semináře je seznámit posluchače s novým zákonem o evidenci tržeb, kterým se zavádí povinnost online evidence plateb v hotovosti, platební kartou nebo jiným obdobným způsobem. Součástí semináře budou i příklady aplikace jednotlivých ustanovení v praxi. „Prostřednictvím tohoto semináře bychom rádi seznámili všechny podnikatele, jejich zaměstnance nebo účetní, s problematikou EET, včetně nejnovějších informací a praktických rad, jak se na evidenci tržeb připravit," informuje Irena Karpíšková, ředitelka OHK Příbram. Seminář se uskuteční v pondělí 23. ledna od 9.30 hodin v zasedací místnosti České spořitelny na Náměstí Arnošta z Pardubic v Příbrami.

Okresní hospodářská komora v Příbrami pořádá Konzultační seminář o praktickém provádění INTRASTATU v roce 2017. Uskuteční se 13. ledna od 9:00 do 13.30 v zasedací místnosti České spořitelny v Příbrami na Náměstí Arnošta z Pardubic. Konzultace je určena hlavně těm osobám, které Intrastat již zajišťují, případně kontrolují správnost a úplnost jeho provádění a potřebují prodiskutovat správný způsob jeho provádění např. v případech neobvyklých obchodních transakcí. Využít ho také mohou ti, kteří se chtějí seznámit s prováděním Intrastatu, protože s ním začínají nebo by brzy mohli začít.
Okresní hospodářská komora pořádá seminář Nemocenské pojištění a pojistné na sociální zabezpečení v roce 2017. Koná se 16. ledna od 9.00 do 13.00 hodin v zasedací místnosti České spořitelny na Náměstí Arnošta z Pardubic v Příbrami. Seminář je určený pro mzdové účetní, personalisty a všechny ostatní, kteří zpracovávají mzdy zaměstnanců, pro osoby samostatně výdělečně činné a osoby, které pro ně zpracovávají účetnictví, jakož i pro ostatní zájemce o tuto problematiku. Předběžné znalosti probírané problematiky nejsou nezbytné. K semináři obdrží účastníci studijní materiál.

Okresní hospodářská komora v Příbrami pořádá odbornou přednášku s názvem Daň z příjmů 2017 a další změny mimo DPH. Koná se 6. února od 9.00 do 13.00 hodin v zasedací místnosti České spořitelny na Náměstí Arnošta z Pardubic v Příbrami. Lektor probere na semináři novely zákona o daních z příjmů a dalších zákonů důležitých pro práci účetních (mimo DPH), které budou účinné pro rok 2017. V rámci semináře účastníkům připomene pasáže novel z roku 2016, které jsou důležité pro závěrku roku 2016. Probere rovněž metodiku finanční správy vydanou v průběhu roku 2016 a také některé významné daňové judikáty. V průběhu semináře bude prostor k diskuzi na jakékoliv účetní a daňové téma. Lektor se dotkne i prvních zkušeností s EET.