Požár v Bukové u Věšína.

"Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár střechy rodinného domu v okolí komínového tělesa. Požár byl likvidován z automobilové plošiny pomocí jednoho vysokotlakého proudu. Likvidace požáru trvala jednotkám požární ochrany necelé dvě hodiny. Škoda na majetku byla  odhadnuta na 400 tisíc korun, uchráněné hodnoty hasebním zásahem byly stanoveny na 2 miliony," sdělil k zásahu Pavel Šušola, vyšetřovatel z HZS Příbram. Příčina vzniku požáru byla vyšetřovatelem stanovena jako technická závada na komínovém tělese.

V Milešově shořela chata

Milešov - V sobotu také krátce před 23. hodinou byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje, stanice Sedlčany k požáru zahradního domku v Milešově. Krajské operační a informační středisko na místo vyslalo také jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Solenice a Krásná Hora nad Vltavou. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že hoří celý zahradní domek a požár se šíří na přistavěný dřevník.

"Jednotky se v první chvíli soustředily na ochranu okolí a posléze na likvidaci požáru zahradního domku. Na místě požáru zasahovala také zdravotnická záchranná služba a Policie České republiky. Zdravotnická záchranná služba převezla k ošetření jednoho z uživatelů nemovitosti, u kterého se vyskytly zdravotní potíže v průběhu hasebního zásahu. Škoda na majetku byla vyčíslena na 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v současné době v šetření v součinnosti s policií České republiky," uvedl k požáru Pavel Šušola.