Pěti milionů korun dosahuje také předběžný účet za řádění požáru, k němuž byli hasiči přivoláni šest minut před půlnocí. S tím, že hoří osobní automobil zaparkovaný pod garážovým přístřeškem u rodinného domu v obci Červený Újezd.

Oheň, jehož příčina je zatím neznámá, se bohužel rozšířil z přístřešku i na dům; dvoupodlažní dřevostavbu. Že je zle, ohlašovaly na tísňové lince telefonáty dalších volajících. Operační středisko proto vyhlásilo druhý stupeň požárního poplachu a povolalo k zásahu větší počet jednotek. Vysoké škodě však už nemohl zabránit ani fakt, že prvním tým dobrovolných hasičů zvládl jízdu ze své zbrojnice za šest minut.

Požár rodinného domu v Jesenici 20. ledna 2020.
Požár domu napáchal škody převyšující pět milionů

Zkrotit plameny se hasičům podařilo během půlhodiny, informoval v úterý mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. „Následovalo vyhledávání skrytých ohnisek pomocí termokamery a jejich dohašovaní, což trvalo takřka do druhé hodiny ranní, kdy došlo k první redukci zasahujících jednotek,“ uvedl. Po čtvrt na tři se postupně hasičské vozy začaly rozjíždět ke svým stanicím a zbrojnicím; dohlížet až do rána zůstala na požářiště úhonická dobrovolná jednota. V souvislosti s požárem ani při jeho hašení se nikdo nezranil.

Příčina vzniku požáru zůstává v šetření, na kterém hasiči spolupracují s policejními kriminalisty. Stejně jako ve 33 kilometrů vzdálené Jesenici jsou i v tomto případě přizváni také odborníci z expertní skupiny Technického ústavu požární ochrany Praha.

Nasazení hasičů u požáru v Červeném Újezdu
- Profesionální jednotky: Beroun, Kladno
- Dobrovolné sbory: Braškov, Drahelčice, Hostivice, Chyňava, Chýně, Úhonice, Unhošť; navíc Žilina jako pohotovostní záloha za kladenskou stanici profesionálů pro případ dalšího výjezdu
Zdroj: HZS Středočeského kraje

Požár dodávek v Jinočanech.
Kvůli závadě parkující dodávky shořela tři auta