„Přestože příbramští hasiči byli na místě do deseti minut od ohlášení, vozidlo už bylo požárem zasaženo v plném rozsahu,“ konstatoval Ladislav Holomčík z centrály středočeských hasičů.

Dostat oheň pod kontrolu se podařilo až po čtyřiceti minutách. Plameny totiž měly v autě dostatek potravy – náklad tvořily nábytek, koberce a další hořlavé materiály. „Po nezbytně nutnou dobu byla strakonická silnice zcela uzavřena, pak byl uvolněn jeden pruh, kterým policie usměrňovala kyvadlový provoz,“ připomněl Holomčík. S dodatkem, že požár poškodil i povrch vozovky, a tak hasiči přivolali také silničáře, a rovněž zničil plastovou stěnu zastávkového přístřešku.

Nikomu se nic nestalo, hmotné škody hasiči předběžně vyčíslili na 300 tisíc korun. Podle výsledků vyšetřování je má na svědomí technická závada spojky vozidla.

Požáry aut, která vzplanou za jízdy, ovšem nejsou výjimkou – v sobotu byla kvůli zásahu hasičů uzavřena například i dálnice D10. Zpravidla bývá na vině porucha elektroinstalace, případně problém na palivové soustavě. U nákladních aut se k častějším příčinám řadí ještě problémy na podvozku, ložiskách a brzdách. Rozhodně přitom není pravidlem, že by požáry hrozily častěji starším automobilům v horším technickém stavu, jak by snad leckdo předpokládal.

Tochovice, smyk na mokré vozovce, lehké zranění, škoda 70 tisíc.
Od začátku roku zemřelo na silnicích šest lidí, rizikový je přejezd v Jincích