Operační důstojník vyslal k události jednotku HZS Příbram se dvěma cisternami a velitelským vozidlem, zároveň vyjel i vyšetřovatel požárů. „Vzhledem k rozvinutému požáru návěsu si velitel zásahu ihned po příjezdu na místo nechal povolat ještě profesionální jednotku z Dobříše, která vyrazila také se dvěma cisternovými vozy,“ sdělil tiskový mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.


Hasičům s dýchacími přístroji se podařilo požár zhruba čtvrt hodiny po osmé lokalizovat. Plameny zasáhly část návěsu, který byl plně naložen náhradními díly pro nákladní automobily. Po dobu zásahu byla dálnice ve směru do Prahy uzavřena a odklon po staré silnici řídila policejní hlídka. „Těsně po jednadvacáté hodině se podařilo obnovit provoz alespoň v levém jízdním pruhu. Zcela zlikvidován byl požár v 21.43 hodin,“ upřesnil Holomčík.

Radek Souček při závodu Spartan Race
Radek Souček: Pochopíš až v cíli
Stavební práce na příbramském skateparku finišují.
Skatepark otevřou koncem října profesionální jezdci


Přímé škody na návěsu a nákladu vyčíslil vyšetřovatel na dva miliony korun, včasným zásahem se hasičům podařilo uchránit hodnoty za dva a půl milionu - především tahač. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na jednom z kol návěsu. Celá událost se obešla bez zranění.