Byl tak vyhlášen druhý poplachový stupeň a na místo přijelo i více jednotek hasičů. Jejich práce byla rychlá a efektní. „Hasičům se podařilo požár dostat rychle pod kontrolu, lokalizace byla o půlnoci, likvidace v půl jedné,“ potvrdila Fliegerová.

Protože se jednalo o požár v bytovém domě, hasiči museli evakuovat obyvatele. „Když nebezpečí pominulo, tak se mohli vrátit do svých bytů,“ doplnila mluvčí.

Požár rodinného domu v příbramském Orlově.
K požáru rodinného domu v příbramském Orlově vyjelo deset hasičských jednotek

Škoda byla vyčíslena na 1,5 milionu korun. Příčina požáru, během kterého nebyl naštěstí nikdo zraněn, je v současné době v šetření. Vyšetřovatel hasičů na místě nevyloučil cizí zavinění, následně tomu nasvědčovaly i zajištěné stopy, které kriminalisté vyhodnocují, například kamerové záznamy.

Na zveřejněném videu je zachycena maskovaná osoba, která přes okno vstupuje do objektu, neznámou hořlavou kapalinu rozlévá po provozovně a následně zapaluje. Později zapaluje i vozidlo zaparkované ve dvoře. Pachatelé následně z místa odjeli vozidlem combi tmavé barvy typově odpovídající vozu značky Škoda Superb III nebo Audi A6, a to směrem do Žižkovy ulice.

Osobní auto Mitsubishi pick up při zásahu příbramských hasičů.
Na dálnici D4 u Dubence hořelo auto

Příbramští kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti osoby na videu. Kdo by ji poznal, až se ozve přes bezplatnou linku 158 nebo na telefon 724 128 090. Pachatelé zřejmě načepovali hořlavou kapalinu do plastového pětilitrového barelu s držadlem, i toho si někdo z občanů mohl všimnout.