Na místo byla ihned vyslána jednotka ze stanice Příbram se dvěma cisternami a plošinou. Povolána byla i jednotka Sboru dobrovolných hasičů z Březových Hor s další cisternou. Hasiči byli na místě do pěti minut a v plné „polní" vyběhli do nejvyššího patra objektu, kde po otevření bytu zjistili, že se jedná o tzv. kastrůlkový požár.

„Uživatelka bytu nechala na zapnuté plotně plynového sporáku jídlo, které se vznítilo. Obyvatelé domu i hasiči si tedy mohli oddechnout," popsal událost Pavel Šušola, vyšetřovatel požárů, který se dostavil na místo současně s jednotkou. Mohl tak požár uzavřít tenhle požár s nulovou škodou na majetku.
„Hasiči si tedy naostro prověřili fyzickou zdatnost. Není asi zapotřebí vysvětlovat, že vyběhnout do 11. patra s několika desítkami kilogramů vážící výstrojí a výzbrojí není jednoduché. Výtahy nesmí být v případě požáru použity hasiči ani obyvateli domu," vysvětlil Pavel Šušola s tím, že jiná situace nastává v případě, že dům je vybaven evakuačním výtahem, který je navržen tak, aby umožnil bezpečnou evakuaci osob i v případě požáru.

Hasiči po tomto případu upozorňují lidi, aby byli více obezřetní a vždy se ujistili při odchodu z bytu, zda jsou veškeré elektrické, plynové a tepelné spotřebiče vypnuté a nehrozí vznik požáru. „Každý požár nemusí končit pouze spáleným jídlem. Neboť i v tomto případě se mohl požár během několika okamžiků rozšířit mimo kastrůlek s jídlem a způsobit tak škody nejen na majetku," upozornil vyšetřovatel.