Třetina z uvedeného počtu požárů se týkala motorových vozidel – autobusu, dvou osobních automobilů a čtyřkolky. "V pozdních odpoledních a večerních hodinách přijalo operační středisko deset oznámení o požárech, z nichž ale sedm bylo po kontrole v daném místě překlasifikováno na planý poplach. Ve většině případů šlo o špatně nahlášená pálení čarodějnic nebo osoba zodpovědná za pálení nereagovala na kontrolní telefonát. K prvnímu ze tří požárů vyjeli ve 20.35 hodin profesionální hasiči z Příbrami do obce Hoděmyšl nedaleko Rožmitálu pod Třemšínem, odkud byl ohlášen valící se dým ze střechy rodinného domu," uvedl Ladislav Holomčík, mluvčí středočeských hasičů.

Ilustrační foto
Dálnice má zlepšit dopravu i na jih Evropy


Za pomoci dobrovolných sborů se podle Holomčíka podařilo za hodinu požár lokalizovat a za další hodinu zlikvidovat. Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty částkou půl milionu. Příčina požáru je v šetření.
"Zbylé dva požáry se týkaly plastového kontejneru v Sedlčanech se škodou za sedm tisíc korun a nenahlášeného pálení hromady větví a klestu v Miličíně na Benešovsku, které se obešlo beze škody," utavřel mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

CHKO Brdy
Obce na Příbramsku vydaly tipy na výlety do Brd