Míša Růžičková - Cestujeme za zvířátky
KDY: 8. únor 2020, od 15 hodin
KDE: Estrádní sál, Kulturní dům Příbram
ZA KOLIK: 180 Kč

Dětská bavička Míša Růžičková přijede v sobotu 8. února se svým písničkovým programem pro nejmenší diváky do Příbrami. Publikum estrádního sálu příbramského kulturního domu si spolu s Míšou bude moci od 15 hodin zazpívat její nejznámější dětské hity, jako jsou například písničky Sloník Toník, Hasičská, Popeláři nebo Tanec princezen. Během písniček bavička navíc zapojí do vystoupení i samotné děti. Za vstupenky zájemci zaplatí 180 korun.

Pravidelně přijíždí do kolínského Městského společenského domu zpěvačka Míša Růžičková.Zdroj: Zdeněk Hejduk

Výstava Romana Čika
KDY: Do 4. března 2020
KDE: Městská knihovna Sedlčany
ZA KOLIK: Volně přístupné

Od pátku 7. února je k vidění v prostorách sedlčanské městské knihovny výstava kreseb šestačtyřicetiletého umělce Romana Čika. Tento sedlčanský rodák se již několik let zabývá převážně kresbou tužkou nebo uhlem, přičemž je samouk. Témata jeho kreseb jsou různá. Kreslí od historických objektů Sedlčan a okolí až po portréty známých osobností. Kreslí rád však i lidi, které ve svém životě potkává.

Ilustrační foto.Zdroj: Deník/archiv

Běhatlon bez Zábran
KDY: 8. únor 2020, od 12 hodin
KDE: Kosova Hora
ZA KOLIK: 100 Kč (startovné)

Sbor dobrovolných hasičů Kosova Hora pořádá v sobotu 2. ročník běhu označeným terénem se střelbou ze vzduchovky s názvem Běhatlon bez Zábran. Závod běží závodníci bez zbraně, střílí se pouze na střelnicích, přičemž vzduchovky budou zajištěny. Prezentace začíná ve 13 hodin u sokolovny na hřišti. Zúčastnit se může kdokoli, kdo dosáhl věku patnácti let. Startovné je 100 korun, akce se koná za každého počasí.

Ilustrační fotoZdroj: Archiv

Hurá do Nepálu!
KDY: 7. únor 2020, od 18 hodin
KDE: Městská knihovna Sedlčany
ZA KOLIK:

Díky cestovatelské besedě se návštěvníci Městské knihovny Sedlčany podívají v pátek až do vzdáleného Nepálu. Tuto cestu jim zprostředkuje Eva Moulíková, která bude povídat o týdenním treku podhůřím Himalájí z Nayapulu přes Ghandruk, Poon Hill do Tolky s výhledy na Dhaulágiri, Anapurny a Machhapuchhare, která cestovala spolu s partou deseti žen, jedním mužem a třemi Nepálci.

Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Roman Nešetřil

Hasičský ples v Rožmitále
KDY: 8. únor 2020, od 20 hodin
KDE: Společenské centrum Rožmitál pod Třemšínem
ZA KOLIK: 100 Kč

Rožmitálské společenské centrum bude v sobotu dějištěm hasičského plesu. Bál SDH Starý Rožmitál začíná ve 20 hodin, přičemž na něm k tanci i poslechu zúčastněným zahraje hudební skupina Signál. Chybět samozřejmě nebude bohatá tombola, ani půlnoční překvapení. „Přijďte na náš ples, my přijedeme na váš požár,“ zvou hasiči s tím, že za lístky zájemci zaplatí 100 korun.

Sobotní hasičský ples v Tištíně měl opět skvělou úroveň. 1.2. 2020Zdroj: Deník / Adéla Palíšková