Diváci se mohou těšit na dva celky z I. A třídy – domácí TJ Sokol Sedlec-Prčice a Meteor Tábor. Tuto dvojici celků pak doplní Sokol Kondrac hrající I. B třídu a Sokol Sezimovo Ústí z Krajského přeboru. Finále turnaje se hraje od 15 hodin.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Další víkendové pozvánky

Na Hudebních večerech s pivovarem zahraje skupina Tabasker
KDY: 1. srpna, 18:00
KDE: Nový Rybník, Příbram
ZA KOLIK: volně přístupné

Sportovní areály města Příbram zvou veřejnost na takzvané Hudební večery s pivovarem, které se budou konat v areálu Nového Rybníku.V tomto areálu ležícím v jihovýchodní části Příbrami u silnice na Milín si budou moci návštěvníci už tuto sobotu, tedy 1. srpna, užít koncert skupiny Tabasker. Jedná se o šestičlennou kapelu (akordeon, basa, cajon, klarinet, housle, příčná flétna a zpěvy), která příchozím nabídne směsici lidové hudby, a to především klezmeru, gypsy a folku. Na místě bude zajištěno různé občerstvení a zlatavý mok z Pivovaru Podlesí. Začíná se v 18 hodin, vstup je volný. Následovat bude 22. srpna vystoupení kapely The Baskers.

Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Petr Zbranek

Adéla Elbel a Arnošt Frauenberg pobaví veřejnost v lesním divadle
KDY: 31. července, 19:00
KDE: Lesní divadlo Skalka, Podlesí
ZA KOLIK: 100 Kč

Lesní divadlo Skalka, které se nachází v Podlesí u Příbrami, bude v pátek 31. července dějištěm stand-up show. Od 19 hodin budou publikum bavit známí komici Adéla Elbel a Arnošt Frauenberg. „Dvě známé tváře české komediální scény dorazí s batohem plným vtipů a originálního humoru,“ uvedli organizátoři. Za vstupenky na večer plný zábavy zaplatí zájemci na místě 130 korun. Ti, kteří si lístky koupí přes internet, dají 100 korun.

Adéla ElbelZdroj: Deník / Hana Josefová

Na příbramském nábřeží budou v sobotu opět regionální trhy
KDY: 1. srpna, 8:00 až 12:00
KDE: Dvořákovo nábřeží, Příbram
ZA KOLIK: volně přístupné

Dvořákovo nábřeží v Příbrami v sobotu 1. srpna opět obsadí stánky lokálních trhovců. V době od 8 do 12 hodin se zde totiž konají další z regionálních trhů. Ti, kdo na nábřeží dorazí, si bude moci vybrat z mnoha různých produktů. Veřejnost si zde bude moci zakoupit například med, ovoce, zeleninu, brambory, sýry, koření, květiny, pečivo nebo uzeniny. Další trhy se na stejném místě budou konat ještě 15. srpna, 19. září, 3. a 17. října, 7. a 21. listopadu nebo 5. a 19. prosince.

Farmářské trhy v Nymburce se zatím z náměstí nikam nestěhují.Zdroj: Deník/ Miroslav S. Jilemnický

Nedělní varhanní půlhodinku obstará Radek Rejšek
KDY: 2. srpna, 14:00
KDE: Svatá Hora, Příbram
ZA KOLIK: dobrovolné vstupné

Bazilika na Svaté Hoře u Příbrami se v neděli 2. srpna dvě hodiny po poledni rozezní varhany. Stane se tak v rámci série koncertů s názvem Nedělní varhanní půlhodinka. Tentokrát bude příchozím hrát Radek Rejšek. Vstup je možný pouze před začátkem koncertu, přičemž od posluchačů je vyžadováno soustředěné ticho. Vstupné dobrovolné. Následující neděli, tedy 9. srpna, bude na Svaté Hoře hrát německý varhaník Stefan Baier.

Svatá Hora v současnosti. Po rozsáhlé rekonstrukci v roce 2015 se vrátila k původní barvě fasády, která nahradila červenou bílou kombinaci.Zdroj: DENÍK/Radek Ctibor