„V tradičním zářijovém termínu se měl odehrát Den pivovaru Vysoký Chlumec, ale osud letních festivalů zřejmě potká i tyto velkolepé slavnosti. Ale o živou hudbu v unikátním prostředí pivovaru nepřijdete,“ uvádí pivovar. Ti, kdo dorazí do pivovaru, budou moci od 18 hodin slyšet ty největší hity skupiny, jako jsou třeba písně Mý slzy neuvidíš, Sraž nás na kolena, Vyvolenej nebo Síla starejch vín. Chybět nebude ani lahodné pivo přímo ze zdroje. Vstup do areálu je možný od 17 hodin.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Další víkendové pozvánky

Rodinný den u Litavky bude patřit ptactvu
KDY: 5. září, 10:00 až 14:00
KDE: lesopark Litavka, Příbram
ZA KOLIK: volně přístupné

Den pro rodiny s dětmi, který se koná v sobotu 5. září v lesoparku Litavka, bude mít téma Svět ptactva. Příchozí tak v době od 10 do 14 hodin budou moci prožít den plný zkoumání, bádání a her v přírodě. Díky unikátním pomůckám poznají zúčastnění zábavnou formou svět ptactva a jeho životní prostředí. „Čeká nás tvoření, letové ukázky, dravců a sov sokolnické společnosti TEIR, i odchyt a kroužkování místních opeřenců,“ uvedli organizátoři. Za deště se akce nekoná.

Junior Klub Příbram chystá dvě akce
KDY: 4. a 6. září
KDE: Junior Klub Příbram / Nový rybník, Příbram
ZA KOLIK: 150 / 50 Kč

Junior Klub Příbram pořádá v pátek 4. září od 15 hodin ve svých prostorách Open party, na které si zúčastnění mohou užít vystoupení skupin Origami, Roofers, GymBand Příbram a DJe LuDJeka. Veřejnost bude mít zároveň možnost prohlídky tamních prostor. Vstupné je 150 korun, v předprodeji na internetu dají zájemci za lístky o 20 korun méně. Program Junior Klubu Příbram pak pokračuje ještě v neděli 6. září, a to v areálu Nového rybníku. Zde se uskuteční karneval, jehož tématem budou strašidla, skřítci a pohádky. Vstupné je 50 korun, akce začíná úderem 16. hodiny.

Vydají se na trať půlmaratonu
KDY: 5. září, 15:00
KDE: Dvořákovo nábřeží, Příbram
ZA KOLIK: volně přístupné

Pátý ročník městského závodu Příbramský půlmaraton se koná v sobotu 5. září. Běžci startují v 15 hodin, a to z Dvořákova nábřeží. „Běží se čtyři okruhy centrem města po mírně kopcovitém terénu. Součástí celého dne je několik sportovních akcí pro celou rodinu,“ uvedli pořadatelé. Dětské závody začínají už v 9 hodin.

Hudební přehlídka Zdeňka Hejkrlíka bude už popětačtyřicáté
KDY: 4. a 5. září
KDE: kostel na Březových Horách a restaurace Orlov
ZA KOLIK: ---

Pětačtyřicátý ročník tradiční hudební přehlídky s názvem Příbramský huntík Zdeňka Hejkrlíka se uskuteční v pátek 4. a v sobotu 5. září. Páteční program se začíná v 17 hodin, přičemž jeho dějištěm je kostel Mistra Jakoubka ze Stříbra na Březových Horách. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty Bacha Baby, Michala Šnajdra, Bylo nás šest, Lenka Slabá Triola, M-Bandu, Jakoubků a Natálky Krůpové. Sobotní vystoupení se konají v restauraci v Orlově. Od 13 hodin se postupně na pódiu vystřídají skupiny AURORA JaS Band, Jakub a Katka, Epydemye, Přelet M. S., Toman a lesní Panna, Petr Vašina a Míša Mádlová, Zářící ženy, NeBeZeMě, Naopak, M + L, Jirka Řehulka, Jana Hejkrlíková a Pe&Pe. Festivalu předchází ve čtvrtek 3. září vernisáž výstavy Renesanční muži, která je o Zdeňku Hejkrlíkovi a Václavu Stachovi. Zahájení výstavy se koná v Domě Natura v Příbrami, začíná úderem 17. hodiny.