Součástí nedělního programu letního parketu bude už třetí ročník sokolské tomboly. V rámci akce se uskuteční také fotbalový zápas TJ Sokol Sedlec-Prčice proti Táborsku B, jehož výkop je naplánován na sobotní 15. hodinu. „Co by to bylo za posvícení bez tradičních kolotočů, stánků a dalších atrakcí. I letos jim bude uvolněno centrum Prčice a vy se sem můžete přijít se svými dětmi či vnuky pobavit a strávit příjemné letní chvíle,“ dodávají organizátoři. K tomu si lidé budou moci v areálu za starou prčickou radnicí prohlédnout ještě drobná zvířata na chovatelské výstavě. Jedná se o 36. ročník výstavy králíků , holubů a drůbeže. Výstava bude přístupná v sobotu v době od 13 do 18 hodin a v neděli od 8 do 18 hodin.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Další víkendové pozvánky

Vojenská a historická technika přijede na sraz do Rožmitálu
KDY: 8. a 9. srpna
KDE: Bývalé kasárny, Rožmitál
ZA KOLIK: volně přístupné

Klub vojenské a historické techniky Západní Pobřeží pořádá šestý sraz této techniky s názvem Letní vyvedení. Ten se uskuteční v sobotu 8. a v neděli 9. srpna v areálu bývalých kasáren v Rožmitále pod Třemšínem. Majitelé techniky se mohou těšit na dobré jídlo a pití, orientační závod, reprodukovanou hudbu a v sobotu od 18 hodin také živou hudbou v podání kapely MP4FUN. Zúčastnění mají možnost přijet na sraz už v pátek 7. srpna.

U Stachelbergu rachotila vojenská technika. Na zemi i ve vzduchu.Zdroj: Jan Bartoš

Pohádky o střevlíkovi Pepovi a Čtyřlístku zhlédnou v Podlesí
KDY: 9. srpna, 15:00 a 18:00
KDE: Lesní divadlo Skalka, Podlesí
ZA KOLIK: ---

Lesní divadlo Skalka, které se nachází v Podlesí u Příbrami, bude v neděli 9. srpna patřit dvojici pohádek. Nejprve si od 15 hodin malí i velcí návštěvníci budou moci užít představení Divadla Za2 s názvem Velká dobrodružství malého brouka. Díky němu zažijí příběh střevlíka Pepy, hmyzí postavičky oplývající vtipem, chytrostí, odvahou a smyslem pro čest. Násleovat bude od 18 hodin pohádka na motivy známého komiksu Čtyřlístek – Čtyřlístek a talisman moci. Tu nejen dětem zahraje Divadlo D5. Předprodej vstupenek je v Knihovně Jana Drdy Příbram a HoteluBelvedere Příbram.

Z lesního divadla Skalka v Podlesí u Příbrami.Zdroj: DENÍK/Radek Ctibor

Hudební festival rozduní Hrabří
KDY: 8. července, 12:00
KDE: Hrabří
ZA KOLIK: 150 (předprodej) a 200 (na míště) Kč

Malá vesnice Hrabří, která je součástí Vysokého Chlumce, bude v sobotu 8. července dějištěm hudebního festivalu U kozy fest. Nabitý program začíná v sobotu už ve 12 hodin, kdy návštěvníkům festivalu představí skupina Řev Budíku. Následně vystoupí Hodokvas (13:00), D Potejtouz (14:00), Priestly Meadows (15:00), Repete (16:15), Until Tomorrow (17:45), Vojtaano (19:00), Zlomená 14 (20:30), RV4 (22:00) a Vision Days (23:30). Následovat bude afterparty s DJem Hábošem, doprovodný program obstarají Divočáci. Vstupenky stojí 200 korun, v předprodeji je lze zakoupit za 150 korun. Část výtěžku z festivalu poputuje na propagaci a pomoc lidem s onemocněním páteře.

Diváci na Sázavafestu. Ilustrační foto

Padouch Joker dorazí do letňáku
KDY: 7. srpna, 21:00
KDE: Letní kino, Příbram
ZA KOLIK: 100 (předprodej) a 130 (na míště) Kč

Příbramské letní kino promítne úspěšný film Joker. Publikum tak bude moci zhlédnout, jak se zrodil padouch, kterého v tomto filmu skvěle ztvárnil Joaquin Phoenix. Původně se jednalo o pouličního umělce. Ten ale zkrachoval, zešílel a v ulicích Gothamu se začal dostávat do konfliktu s kriminálníky. Propadne nakonec Joker šílenství a stane se symbolem zločinu? Vstupenky stojí v předprodeji 100 korun, na místě je pak veřejnost sežene za 130 korun.

Zdroj: Jana Benešová