Masopust v hornickém muzeu
KDY: 29. únor 2020, od 10 hodin
KDE: Bohutín
ZA KOLIK: 1 Kč

Oslava masopustu vypukne v prostředí historických báňských objektů příbramského hornického muzea. Masopustní průvod bude plný důlních skřítků, havířů nebo permoníků, přičemž vyrazí v sobotu 29. února v 10 hodin za doprovodu kapely z havířské obce Bohutín až do Ševčínského dolu na Březových Horách. Ve 14 hodin se pak maškary přesunou do Skanzenu Vysoký Chlumec, pobočky Hornického muzea Příbram.

Tradiční masopustní veselice na jižní Moravě,  ilustrační foto.Zdroj: Deník / Martin Moštěk

Show bubeníka z Dymytry
KDY: 28. únor 2020, od 20.30 hodin
KDE: Společenský sál, Dobříš
ZA KOLIK: 240 Kč

Bubenickou show s názvem Drumming Syndrome přiveze v pátek do Dobříše bubeník známé kapely Dymytry – Miloš Meier. Ten příchozím v místním společenském sále zahraje od 20.30 hodin osobitě upravené rockové a metalové světové hity, spousty bubenických sól a také filmové soundtracky. Vstupenky v předprodeji stojí 210 korun, na místě pak zájemci zaplatí 240 korun.

Ilustrační foto.Zdroj: Deník/archiv

Maturitní ples příbramského gymnázia
KDY: 28. únor 2020, od 20.30 hodin
KDE: Společenský sál, Dobříš
ZA KOLIK: Neuvedeno

Třídy 4. B a 4. C příbramského gymnázia pod vedením třídních učitelů Marie Hlaváčové a Božetěcha Burdy čeká maturitní ples, jehož heslo je: Čas zapomenout na čas. Slavnostní bál se uskuteční v příbramském kulturním centru v pátek. Hrát bude všem pro pobavení bude skupina Party Leaders. Maturitní ples, který začíná v 19 hodin, bude moderovat Filip Müller.

Maturitní ples ústecké obchodní akademie, tříd 4.B, 4.L a 4.MZdroj: Vilém Maruš

Koncert skupiny Citron
KDY: 29. únor 2020, od 20 hodin
KDE: Estrádní sál, Divadlo A. Dvořáka, Příbram
ZA KOLIK: 450 Kč

Legenda československého hard rocku a heavy metalu, skupina Citron, zavítá do Příbrami. V sobotu zahraje od 20 hodinv estrádním sálu Divadla A. Dvořáka. Stane se tak v rámci turné s názvem Supi se slétají Tour 2020. Spolu se zmiňovanou hudební skupinou se mohou fandové tvrdé muziky těšit na slovenskou kapelu Symfobia. Vstupenky stojí v předprodeji 390 korun, na místě pak 450 korun.

Citron s Láďou Křížkem zahraje v dubnu 2020 v HranicíchZdroj: Deník / Luboš Jeníček

Dva koncerty Na Hradbách
KDY: 28. a 29. únor 2020, od 19 hodin
KDE: Restaurace Na Hradbách, Příbram
ZA KOLIK: Volně přístupné

Další z hudebních večerů se chystá v příbramské restauraci. Na Hradbách si koncem týdny budou moci lidé užít hned dva koncerty. Ti, kteří do prostor restaurace zavítají v pátek, uslyší vystoupení kapely s názvem Olda Lípa Band. V sobotu je pak připravené vystoupení, které jistě potěší příznivce country. Hrát totiž bude skupina Ruty Šuty Band.

Ilustrační foto.Zdroj: Jan Kejval