Po kláních o nejchutnější bramborák a velikonoční nádivku, nenašla přemožitele ani na PALAČINKA FESTU 2022. „Všechny palačinky byly moc dobré, jen náplně se lišily. Jako jediná jsem vsadila na slanou variantu, což rozhodlo,“ mínila Hana.
V kuchyni se pohybuje často a s úsměvem. „Vaření je můj koníček. Nejraději mám českou klasiku,“ sdělila Karasová, kterou byste nejvíce uctili smaženým řízkem s bramborovým salátem a svíčkovou. Obě tato jídla by ráda v budoucnu viděla jako soutěžní v Akademii vín. Nyní ovšem excelovala mezi deseti vzorky palačinek. „Těsto je jednoduché. Musí být tenké, vláčné a dobře propečené,“ popisovala Hana.
Hančino kuchařské tajemství
Na výrobu nekynutého moučníku, který se dělá z litého těsta a jehož základem je mouka, mléko a vejce, se pečlivě připravovala. „Moje sestra je kuchařka. Občas se jí ptám na nějaké recepty. Tentokrát mi poradila sladkou palačinku s mascarpone,“ poodhalila Karasová. Ona však vsadila na „vlastní rozum“ a připravila originální variaci z hlívy ústřičné, šunky a několika druhů sýrů. Jakých? „To neprozradím,“ culila se vítězka.
Svou odpovědí nejvíce zklamala Ladislava Nepožitka. Majitel akademie se totiž rozhodl vstoupit na pole gastronomie a po dobu prázdnin před vinotékou grilovat. Jak sám přiznal, bude mít co dělat, aby se Haniným kreacím přiblížil. „Cena je v nejlepších rukou,“ uvedl duchovní otec PALAČINKA FESTU 2022 a šampionce předal její oblíbené Veltlínské zelené.