„Parkování je tady neskutečně drahé. To se v jiných srovnatelných městech, kam s rodinou jezdíme, nevidí. Korunu tomu nasadily modré zóny. Parkování je ostuda Berouna," netajila se se svým názorem Romana Netečná.

Sama je přitom Berouňačka a podle jejích slov by tak měla mít nárok na parkování v centru bez problémů. „Modré zóny jsou nesmysl. Během všedního dne jsou pak místa prázdná, v tu dobu by mohlo být parkování ostatním umožněno. Bydlíme v okrajové části města, ale jsme také Berouňáci, neměli bychom být znevýhodněni," míní Romana Netečná.

Málo bezplatných stání

Řidiči řeší hlavně nedostatek volných parkovacích ploch, kde nemusí za stání platit. Takových je u centra města velmi málo. Jedná se vlastně jen o lokalitu u archivu, na bývalém autobusovém nádraží a největší je lokalita nad komunitním centrem. Tam se ale má již brzy začít stavět a s těmito místy pak řidiči nebudou moci počítat.

„Zadali jsme zpracování studie, od které se bude problematika parkování odvíjet. Řeší parkování ve městě jako celek včetně vytipovaní vhodných ploch pro zřízení parkovacích stání," uvedl starosta Berouna Ivan Kůs.

„Jednou z možných lokalit pro vybudování záchytného parkoviště se jeví oblast Na Podole, s vybudováním menšího parkoviště v Košťálkově ulici na sídlišti počítá návrh rozpočtu na příští rok," dodal Ivan Kůs.

Čtěte také: Pacienti v Hořovicích získají dvě stovky parkovacích míst