Zakázat jim do oblasti vjezd nebylo až dosud možné, došlo by totiž k porušení zákona - do sídla bývalého Bostasu (nyní STPA) a SD Kovo neexistoval jiný přístup, a firmy odmítly prodat pozemky, na nichž by město vybudovalo silnici, která by se vyhnula obydlené oblasti. To se ale konečně změnilo.

Se vznikem Severovýchodní tangenty a stavbou parkovacího domu u plynáren, který momentálně realizuje Škodovka, přijdou i další velké změny. Mezi betonárkou a zahrádkářskou kolonií je totiž obslužná komunikace, která ležela na pozemcích ministerstva vnitra.

Nová silnice pro nákladní vozy

To je převedlo bezplatně na město, a nyní zde tedy může být vybudována komunikace, která z oblasti vyvede nákladní vozy, aniž by musely projíždět Dukelskou. A městu umožní zakázat jim sem vjezd definitivně, což potvrdil i primátor Nwelati.

„Nyní je již zpracovaná studie a je objednaná dokumentace pro územní rozhodnutí. Následně bude požádáno o stavební povolení a předpokládám, že stavba bude realizována v průběhu příštího roku," uvedl k problému primátor Raduan Nwelati.

„Jakmile bude napojení dokončeno, bude možné bez porušení zákona ze zákazových značek odstranit dodatkové tabule (mimo dopravní obsluhu) a poté bude problém kamionů v ulicích jak Dukelská tak Jilemnického vyřešen," dodal primátor.

Čtěte také: Dobříš ničí kamiony, ulevit městu mají kruhové objezdy