Kolony se začaly vytvářet po páté hodině, kdy zůstal kvůli poruše vozidla neprůjezdný pravý jízdní pruh na 37. dálničním kilometru. Policisté během rána varovali až před dvouhodinovým zdržením.

Situaci navíc komplikovaly průjezd místem s dopravním omezením. Po osmé hodině se pak ještě na dálničním kilometru 35,4 srazily nákladní auto a dva menší vozy. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, zůstal však neprůjezdný jízdní pruh pro pomalá vozidla.

Komplikace tak pokračovaly i po sedmé ranní, kdy byl odtažen původně překážející kamion. Rychlejšímu uvolnění provozu navíc bránila těžká nákladní vozidla, jejichž řidiči se během čekání v koloně dostali do režimu bezpečnostních přestávek.

Velké zdržení také v ranní dopravní špičce přinesla havárie na dálničním kilometru 20,4. Nákladní vozidlo tam narazilo do osobního vozu – a kolona se protáhla až téměř k exitu 15 na Velké Popovice. Navíc v ní na 17. kilometru zůstal stát kamion. Ostatně i k prvotní poruše nákladní soupravy na 37. kilometru došlo v noci v koloně za bouračkou. Stala se tři hodiny po půlnoci na 39. kilometru.

Aby komplikací cestou po D1 směrem na Brno nebylo málo, desátá dopolední přinesla další poruchu kamionu. Tentokrát šlo o překážku na samé hranici kraje; na dálničním kilometru 69,1.

K nehodě došlo po páté ranní na kruháku ve směru na Všechlapy.
Srážka autobusu s kamionem si vyžádala 10 zraněných
Ilustrační foto.
Nehoda osobního automobilu s dodávkou si vyžádala jeden život