V Hostivici se v rámci oslav již 25. výročí začlenění této oblasti do systému Pražské integrované dopravy bude konat Regionální den PID (jehož návštěvu lze spojit i s pivními slavnostmi na Husově náměstí) – a vlakové nádraží Praha-Smíchov bude ve stejném čase hostit Pražský železniční den. Obě ohniska dění budou propojena dopravou na kolejích i na silnici. Svézt se bude možné jak vozidly historickými, tak těmi nejmodernějšími.

Chystají se okružní jízdy parním vlakem, kde se platí zvláštní jízdné, i zvláštní jízdy rozmanitými typy vlaků: od historického motoráku zvaného Hurvínek přes vozy tažené lokomotivou přezdívanou Kyklop až po drandění po Praze v elektrické jednotce InterPartner; v těchto vlacích již platí běžné jízdné, tedy tarif PID i Českých drah. Bez peněz na kolejích nabídne svezení dopravce Arriva, a to v rámci prezentační jízdy motorové jednotky řady 845.2.

Zadarmo se pak bude jezdit na speciálních linkách autobusů – ať už ve vozidlech historických, nebo zcela současných. Bezplatné budou v Praze také jízdy historické tramvaje na trase Smíchovské nádraží – Anděl – Sídliště Řepy, přičemž v posledně jmenované zastávce je možný přestup na jednu z bezplatných linek autobusů mířících směr Hostivice.

Z veteránské jízdy Zbraslav-Jíloviště.
Historie na čtyřech kolech pojede ze Zbraslavi na Jíloviště
Ilustrační foto.
Psy čeká očipování. Jinak jim nebude platit očkování
Preventivní policejní projekt Zebra se za tebe nerozhlédne má letos novinky.
Poučit dětské chodce chce policie u zeber i se Zebrou