V neděli 6. května necelou hodinu po půlnoci si muž bez přilby vyjel po Králově Dvoře na lehkém enduru Honda XR 125 L – přičemž havaroval. „Na přímém úseku místní komunikace,“ upřesnila Jana Dětská z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ.
Ještě než ho sanitka odvezla do nemocnice, došlo na dechovou zkoušku. Výsledek byl pozitivní. „Na výzvu policistů se následně podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Rozbor potvrdil, že v krvi měl více než dvě promile alkoholu,“ uvedla Dětská.

Ilustrační foto
Neschválený prodej zmrzliny hygienici okamžitě ukončili

Upozornila, že v případě odsouzení by se sankcí mohl stát až tříletý pobyt za mřížemi. Jezdec je totiž podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník sice běžně počítá se sazbou do jednoho roku (plus s možností rozhodnout o uložení pokuty a zákazu činnosti) – pokud však při jízdě „pod vlivem“ způsobí řidič nehodu, už může být ve hře trest v trvání od šesti měsíců do tří let. Vzhledem k tomu, že jezdec při nehodě zranil pouze sebe, by však v případě uznání viny bylo pravděpodobnější spíše uložení trestu při spodní hranici sazby – a zřejmě i s podmíněným odkladem.

Čeští stíhači si z mezinárodního cvičení NATO Tiger Meet 2018 odnášejí třetí místo.
Čeští stíhači si z mezinárodního cvičení NATO Tiger Meet 2018 odnášejí 3. místo
Ilustrační foto
Nejistou vodu z kohoutku je lepší převařit