Kontrola bezmála 150 vozidel podle jejích slov odhalila více než dvě desítky dopravních přestupků. „Dva řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu, přičemž jeho hladina v dechu nepřesáhla jedno promile,“ připomněla, že i tyhle případy se nadále řeší v rovině přestupku. Jako trestný čin a práce pro soud se berou až závažnější okolnosti: když výsledek dechové zkoušky přesáhne jednopromilovou hranici.

Ilustrační foto.
Aktuální sňatečnost dává tušit: problémů se školkami neubude

Při kontrolách se policisté zaměřili nejen na alkohol a drogy, ale také na další jevy, jež představují hrozbu pro bezpečnost na silnicích: kontrolovali dodržování nejvyšší povolené rychlosti či používání bezpečnostních pásů a dětských autosedaček. Stranou pozornosti však nenechali ani povinnou výbavu motorových vozidel – stejně jako chování cyklistů nebo chodců.

Upozorňují současně, že zima už opravdu dorazila, a to se vším, co k ní patří. Je proto na místě jezdit obezřetně, předvídat – a s velkou opatrností šlapat jak na plynový pedál, tak na brzdu. „Upozorňujeme řidiče na možné tvoření náledí, mrznoucích mlh a kluzké vozovky,“ varovala Hašlová.

Fanoučci Tolkienova fantastického světa se sešli v údolí říčky Rokytné poblíž Rozkoše na Jevišovicku.
Hobiti ze středních Čech si o sobě přečtou na internetu