Vozidlo, které hasiči označili jako osobní terénní vůz, se k hlavnímu městu vydalo v protisměru – pásem pro jízdu od Prahy na Hradec Králové. Na dálničním kilometru 23,3 se čelně střetlo s nákladním autem. Zemřeli oba mladí řidiči, shodně ročníku narození 1990, a jejich auta zachvátil požár. Práce záchranných složek na místě nehody a následné policejní vyšetřování přinesly kolaps dopravy na dálnici, trvající až do odpoledne.

Novou pozornost ke všem souvislostem tragédie přilákalo zjištění serveru Blesk.cz, že za volantem mercedesu seděl člen známé „kolotočářské“ rodiny: Jan Kočka mladší (28), vnuk letitého provozovatelem Matějské pouti Václava Kočky. Policie se sice nevyjádřila k totožnosti ani jednoho ze zesnulých řidičů, nicméně tuto informaci potvrzují vyjádření nejbližších členů rodiny na sociálních sítích.

Různé spekulace

Přesné okolnosti nehody zůstávají v šetření – a policie své dosavadní poznatky zatím blíže neokomentovala. V médiích se nicméně objevují různé spekulace. Hovoří například o tom, že šofér mercedesu původně mířil od Prahy směrem na Hradec Králové – a na exitu 35 sjel z dálnice. Po chvíli na ni měl opět ve stejném místě najet, avšak v protisměru.

Do chvíle, než došlo ke střetu, by tedy neurazil ani tři kilometry. Naopak jiná verze počítá s možností i poměrně dlouhé jízdy v protisměru: Kočka se totiž údajně měl po hradecké dálnici vracet z galavečera bojového umění MMA v Trutnově.
Jisté je, že na závěry policie, které by počínání řidiče mercedesu mohly osvětlit, si zřejmě bude třeba počkat.

Vyšetřovatelé čekají na znalecká vyjádření i na výsledky pitvy včetně detailních toxikologických vyšetření provedených v jejím rámci. Po vyřešení případu věc zřejmě skončí takzvaným odložením případu. Jestliže předpokládaný viník zemřel, není koho stíhat.

Auto jedoucí po D11 v protisměru se čelně střetlo s náklaďákem, oba vozy shořely, řidiči zemřeli.
Dva životy zřejmě vyhasly kvůli jízdě v protisměru