Jedním z nejskloňovanějších slov na české hudební scéně posledních let je termín "showcase". Značí přehlídku čerstvých a neokoukaných nadějí, interpretů, kteří vyčnívají a na které pořadatelé pomyslně sázejí a věří v jejich schopnosti oslovit další posluchače. Málokdo si u toho uvědomuje, že právě Klubová noc United Islands of Prague tento záměr naplňuje už několik let. A letošní ročník nebude výjimkou.

V Jazz Docku se představí Blastersex 

Interpreti mnoha žánrů, od popu a elektroniky po rock a písničkáře, se představí v zavedených i teprve o přízeň diváků bojujících prostorech a pochopitelně i tentokrát je tato možnost bez nutnosti platit vstupné. Stačí tak jen objevovat a užívat si.

V oblíbeném Jazz Docku se například představí Blastersex, electrosoulový projekt v čele s Marianou Wesley (ex Prague Ska Conspiracy), ale zároveň zde návštěvníci mohou zažít v západní Evropě stále oblíběnější koncept nazvaný Sofar Sounds Prague. Ten, podobně jako jinde, nabízí dvě hodiny tzv. secret show, na které chodí hudební fanoučci a dopředu nevědí, na co přišli.

V baru Kobka 15 zahraje Tomáš Boček

V Paláci Akropolis zas své elektronické taneční beaty rozpumpuje duo Bratři, tedy skutečná dvojčata Jiří a Ondřej, kteří milují taneční hudbu a umí to naživo pěkně rozjet. Asistovat jim bude i DJ Makarov. Naproti tomu v Rock Café svůj divoký glam rock odpálí pražští The Drain nebo poprockoví melodici s charismatickým americkým frontmanem Bros'n'Beasts.

V baru Kobka 15 na Smíchovské náplavce zahraje nejen velká naděje mezi popovými písničkáři, zahraničím ostřílený busker Tomáš Boček, ale třeba i jedna v současnosti nejpřesvědčivějších tuzemských kytarovek, šumpersko-brněnští Acute Dose.

Program United Islands startuje v pátečním odpoledni

A tak by se dalo pokračovat: V klubu 007 na Strahově budou k nalezení temní a hluční Edith, ve Futuru rockoví dekadenti Smrtislav, v Café Záhorský křehká pianistka Bára Zmeková, a v baru Coming Soon krásnými hlasy vybavená dvojčata Simona a Denisa alias 20 minutes.

Kompletní program Klubové noci je pochopitelně k nalezení na stránkách festivalu: http://unitedislands.cz/program/?d=ctvrtek. Program samotných United Islands of Prague startuje pak v pátečním odpoledni, už ve 14:30 na Karlínském náměstí. Kompletní program, veškeré další podrobnosti a informace k letošnímu ročníku jsou k dispozici na stránkách: http://unitedislands.cz/