Turistický oddíl Tělovýchovné jednoty Sokol Branov a Obec Branov opět pečlivě připravily jak trasy pochodu, tak i doprovodný kulturní program. Pochod doprovází setkání sportovců i dalších zajímavých osobností.

Za spolupořadatele upozornil starosta obce František Štiller: „Mimo jiné přijeli Ladislav Malý z České unie sportu, za Klub českých olympioniků Oldřich Svojanovský, spisovatelka Jaroslava Pechová, nebo generální manažer státních reprezentací a fotbalových akademií Marcel Chládek. Někteří se omluvili, neboť se ve stejném termínu konala Zlatá hokejka, ale to chápu."

V cíli občerstvení i relaxace

Tratě pochodu jsou neměnné v délkách 10, 15 a 25 kilometrů. Trasu si pochopitelně zvolil každý sám podle svých sil.

Poté, co se příjemně zmožení výletníci vrátili k branovské sokolovně, dostalo se jim nejen občerstvení, ale také relaxace v podobě kulturních vystoupení. To měly připraveno například branovské, novostrašecké a broumovské děti.

Nechybělo ani tradiční zastavení a vzpomínání u pamětní desky Oty Pavla na branovské sokolovně. "Odložit až na prosinec jsme museli otevření pamětní místnosti věnované Hugo Pavlovi, ale i tak se, myslím, další ročník pochodu vydařil," upozornil František Štiller.

Čtěte také: Robinova trasa nestartovala v kulturním domě, stovkám účastníkům změna unikla