Liberecký kraj pořádá společně s regionálními Deníky fotografickou soutěž na téma: „Cyklovýlety po Libereckém kraji“. Soutěž trvá do 28. března 2012. Deset šťastných výherců získá volnou vstupenku na veletrh For Bikes, který je zaměřen na cyklistiku a koná se ve dnech 30. března až 1. dubna 2012 v PVA Letňanech.

Kdo šlápne do pedálů a přijede do Máchova kraje či do Lužických hor, určitě nebude zklamán. Ze 740 kilometrů cyklotras si vybere opravdu každý a názvy jako Zámecká, Generálská, Slunečná či Cyklookruh přes tři státy budou jistě lákadlem. Díky nenáročným terénům, které vás zavedou k hradům nebo k hradním zříceninám, je oblast Podralska vhodná i pro rodinnou dovolenou.

Kdo touží po výletech za skalními výhledy, pohádkovými zámky, malebnou krajinou či regionálními produkty, určitě zamíří do oblasti, která se právem nazývá rájem - Českým rájem. Na 600 kilometrů cyklotras vás provede celým regionem

Zdatní cyklisté naopak uvítají horské trasy vedoucí přes vrcholky Krkonoš a Jizerských Již samotné názvy některých tras napovídají, že si i v této oblasti vybere opravdu každý  - Pašerácká, Pohodová, Zahřívací nebo Časovka. Záleží jen na vaší fyzické kondičce, na co si troufnete.

Na krásné výhledy na Krkonoše a Podkrkonoší a nenáročné dlouhé sjezdy do údolí láká další specialita Libereckého kraje - takzvané dlouhé sjezdy v Krkonoších. Cyklobusem a lanovkou se i s kolem vyvezete co nejvýše a potom se vydáte z kopce. Cyklobusy a turistické autobusy ale nejezdí pouze v této oblasti, můžete je využít i v Jizerských horách, Českém ráji nebo v Máchově kraji. Jejich jízdní řád si můžete přečíst na stránkách www.liberecky-kraj.cz

Máme pro vás i jednu cyklistickou novinku. V Libereckém kraji mohou cyklisté také vyrazit i na unikátní singltrekové stezky, které kopírují lesní pěšiny a jsou určeny pro rekreační i terénní cyklistiku. První oficiální singltrek je vybudován v okolí Nového města pod Smrkem a Lázní Libverda, nabízí trasu i pro náročnější cyklisty a zpřístupňuje dosud neobjevené části Jizerských hor a Frýdlantska. Okruh má délku 18 kilometrů, z toho 12 kilometrů je pravých singltrekových stezek a 6 kilometrů vede po stávajících lesních cestách.

Nově Liberecký kraj zprovoznil na svých stránkách www.liberecky-kraj.cz mapový portál, na kterém si každý cyklista může naplánovat výlety dle své chuti. Mapový portál pak navrhne vhodnou trasu, spočítá její délku, zobrazí celkové převýšení a vypíše podrobný itinerář, který si každý bude moci vytisknout a vzít s sebou do brašny. Co říkáte, není to dobrá pomůcka pro vaše výlety?

Více informací o možnostech cykloturistiky v Libereckém kraji najdete na stránkách www.liberecky-kraj.cz.

Pravidla a technická specifikace

Fotky se vkládají do http://www.liberecky-kraj.cz/cs/souteze/cyklovylety-po-libereckem-kraji.html.

Vložené fotografie si můžete prohlédnout http://www.liberecky-kraj.cz/cs/souteze/cyklovylety-po-libereckem-kraji-soutezni-fotografie.html.

Všechny soutěžní fotografie budou umístěny na webu: www.liberecky-kraj.cz.

Fotografie hodnotí zástupci portálů www.denik.cz a www.liberecky-kraj.cz.

  • Soutěž trvá od 1. března do 28. března 2012.
  • Jeden soutěžící může mít najednou nejvýše jednu fotografii.
  • Fotografie musí být soutěžícím nahrávány v nejvyšší možné kvalitě, maximálně však o velikosti do 5 MB, ve formátu JPG.
  • Fotografie musí být v kvalitě umožňující její reprodukci,
  • Vítězem se stává autor fotografie, která získá nejvyšší počet bodů
  • Provozovatel si vyhrazuje právo zrušit přístup na stránky www.liberecky-kraj.cz  všem hodnotitelům, kteří se při hodnocení chovají neeticky a proti duchu fair play.
  • Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo smazat fotografie, které porušují pravidla soutěže nebo neodpovídají soutěžnímu tématu, toto rozhodnutí přísluší pořadateli a není proti němu odvolání.
  • Fotografie budou zobrazovány v pořadí dle času zaslání.
  • Soutěžní fotografii lze kdykoli smazat
  • Fotografie vkládané do soutěže nelze v průběhu soutěže upravovat (měnit název, popis atd.)
  • Soutěžní fotografie jsou po dobu soutěže zobrazovány se jménem autora a doplňkovým textem (název fotografie). Nejsou u nich zobrazeny komentáře.
  • Soutěžní fotografie nesmí obsahovat rámeček.
  • U fotografie musí být řádně vypořádána autorská práva třetích osob
  • Pořadatel rozesílá ceny pouze v rámci České a Slovenské republiky.
  • Pořadatel si vyhrazuje právo jakkoli změnit, upravit či zrušit soutěž bez udání důvodu a to po celou dobu jejího trvání, výhry v soutěži nejsou právně vymahatelné.
  • Zasláním snímků do soutěže souhlasíte s jejich zveřejněním na webu www.liberecky-kraj.cz

Prohlášení soutěžících

Zasláním fotografie současně poskytuje účastník pořadateli a organizátorovi souhlas s uveřejněním svého jména, příjmení a místa bydliště v souvislosti s prezentací této soutěže v médiích a reklamních materiálech pořadatele po dobu 1 roku od skončení soutěže.

Soutěžící svou účastí ve fotosoutěži vyjadřuje svůj souhlas se zpracováním poskytnutých osobních údajů společnosti Liberecký kraj, jako pořadateli se sídlem U Jezu 642/2a, Liberec 461 80, IČ: 70891508 pro marketingové účely, tj. služeb včetně zasílání informací o pořádaných akcích, výrobcích a jiných aktivitách, jakož i zasílání obchodních sdělení prostřednictvím elektronických prostředků dle zákona č. 480/2004 Sb., na dobu do odvolání souhlasu a organizátorovi soutěže společnosti VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., se sídlem Přátelství 986, 104 00 Praha 10 - Uhříněves, IČ: 61860981, za účelem vyhodnocení soutěže a předání výher. Pořadatel a organizátor shromažďují osobní údaje v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a v souladu s ostatními právními předpisy České republiky upravujícími nakládání s osobními údaji v informačních systémech. Účastník bere na vědomí, že má práva dle § 11 a § 21 zák. č. 101/2000 Sb., tj. zejména že poskytnutí údajů je dobrovolné, že svůj souhlas může kdykoliv písemně odvolat, že má právo na opravu údajů a jejich likvidaci.

Soutěžící svou účastí ve fotosoutěži vyjadřují souhlas s pravidly a podmínkami soutěže a zavazují se je dodržovat. Zasláním fotografie soutěžící prohlašuje, že je autorem zaslané fotografie, případně že má všechna práva fotografii užít a použitím fotografie Libereckým krajem nebudou poškozena práva třetích osob. Soutěžící účastí v soutěži uzavírá s Libereckým krajem licenční smlouvu v souladu s autorským zákonem a poskytuje Libereckému kraji jako nabyvateli nevýhradní oprávnění fotografie zaslané do fotosoutěže užít ke všem způsobům užití podle § 12 autorského zákona (dále jen „licence“). Licence se poskytuje bezúplatně. Licence se poskytuje jako neomezená, a to jak územně, časově, tak i množstevně. Nabyvatel je oprávněn licenci nevyužít. Tato licence nabývá platnosti a účinnosti dnem zaslání fotografie do soutěže.

Více o veletrhu najdete na stránkách www.forbikes.cz.