Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kuchyni hořovického zámku provonělo mnoho výjimečných pokrmů

Hořovice /FOTOGALERIE/ - „Přejete si bavorské vdolečky s domácími povidly a tvarohovou náplní, nebo daňčí maso na víně?" ptala se Nora Faitová návštěvníků zámku Hořovice na Berounsku při víkendových speciálních prohlídkách s názvem Dny zámecké kuchyně. A to nebyly zdaleka všechny pokrmy.

5.9.2016
SDÍLEJ:

Dny zámecké kuchyně se na zámku Hořovice konají i 10. a11. záříFoto: DENÍK/Radka Kočová

Děti i dospělí si u malých stolků pochutnávali na krému z domácích rajčat, pivní polévce a paštice s brusinkami. Nechyběly ani sladkosti, kterým vévodily čokoládový dort s tvarohem a broskvemi a jablka plněná čokoládou. Vše bylo připravené dle starých zámeckých jídelníčků.

Dny evropského dědictví

Také byste rádi ochutnali jídla, která se na zámku připravovala na počátku dvacátého století? Tuto možnost máte i nadcházející víkend 10. a 11. září, kdy gastronomické prohlídky zámku Hořovice pokračují. „Konají se při příležitosti Dnů evropského dědictví," připomněl kastelán zámku Hořovice Libor Knížek s tím, že tyto prohlídky patří k nejvíce navštěvovaným.

Gastronomické prohlídky, které mohou zájemci navštívit i nadcházející víkend, jsou rozdělené do dvou částí. 

Návštěvníci mohou přijít do kuchyně, kde najdou různé speciality. Mohou se zeptat i na recepty. Dále se mohou vydat na prohlídku, která je speciálně změřená na gastronomii. Trvá přibližně devadesát minut a lidé se dozvědí, jak na zámku probíhala snídaně, večeře i čaj o páté. I v rámci této prohlídky se podívají do zámecké kuchyně," doplnil kastelán Libor Knížek.

Etiketa a mnoho dní půstu

Při ní se lidé přenesli do minulého století, ke kterému patřily nejen výjimečné pokrmy, ale také etiketa a mnoho dní půstu.

Svěží výklad kastelána Libora Knížka přítomné nejen velmi zaujal a pobavil, ale návštěvníci se rádi zapojili do děje prohlídky a ptali se na další a další podrobnosti. Prohlídka se tak stala příjemným zážitkem.

Prohlídky s názvem Dny zámecké kuchyně se budou v sobotu a neděli konat každou hodinu, a to od 10.15 do 15.15 hodin.

Autor: Radka Kočová

5.9.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
František Hakl s trofejí pro mistry světa v malém fotbale, kterou s českou reprezentací vybojoval v Tunisku.

Zlatý šampion Hakl věří, že vítěznou atmosféru přenese i do Benátek

Ilustrační foto

Kam na fotbal: 1. FK Příbram přivítá Ústí nad Labem

Krize krajské koalice dospěla na ostří nože. Silná slova mohou vystřídat činy

Střední Čechy – Vydrží, nebo lze očekávat změny? Řeč je o pevnosti aktuální středočeské koalice, v jejímž případě se zdá, že navenek vyvřelo dlouhodobější napětí. A vlastně i spory.

K pouti do Sanatiága inspiroval Jindřicha Smítku filmový dokument

Příbram – Filmový dokument o pouti do Santiaga de Compostelo stál u zrodu nápadu Jindřicha Smítky jednou se na tuto pěší cestu vydat. Od myšlenky k činu mu to sice trvalo zhruba ještě deset let, ale nyní má svůj splněný sen za sebou a přemýšlí o dalších cestách. O pouti do Santiága nyní pořádá besedy. Ve středu se jedna konala v Příbrami a další se uskuteční v polovině listopadu v Lázu. 

V Příbrami zazní hity z divadla Semafor

Příbram - Dvě legendy divadla Semafor Jiří Suchý a Jitka Molavcová vystoupí v příbramském divadle. V jejich podání zazní největší hity nejen autorské dvojice Suchý Šlitr, které stačily během své existence zlidovět. 

Sedlčany si vezmou úvěr na modernizaci autobusového nádraží

Sedlčany – Starosta Sedlčan Jiří Burian před časem avizoval, že na 16. října svolá zastupitele města. Hlavním bodem programu měla být modernizace autobusového nádraží tedy přestupního terminálu, konkrétně způsob financování. To se ale nestalo. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení