Vítr způsobil také nové výpadky proudu, kolem poledne bylo v regionu bez elektřiny ještě asi 2500 domácností.

Výpadek dodávek elektřiny postihl odběratele na Berounsku a Příbramsku. Dopoledne nešel proud 3000 domácnostem, kolem poledne jich bylo o 500 méně. "Jsou to nově vzniklé poruchy v souvislosti s nočním větrem," řekla mluvčí společnosti ČEZ Distribuce Soňa Holingerová. Energetici dodávky postupně obnovují.

Od pátečních 21:30 do sobotních 13:30 hasiči přijali hlášení o 319 událostech, z toho 19 ještě nebylo dořešeno. "Jsou to zásahy stejného typu jako v posledních dnech, především jde o technické události, stromy padající na zaparkovaná vozidla a objekty," uvedla mluvčí středočeských hasičů Dagmar Zemanová.

Problémy způsobil vítr i na železnici. Ve 22:40 přijalo operační středisko informaci o nárazu vlaku do stromu v Čerčanech. "Tato událost se obešla naštěstí bez zranění," uvedla mluvčí. Hasiči evakuovali 18 lidí, cestující měli zajištěnou náhradní dopravu.

Do terénu vyrazila také lezecká skupina profesionálních hasičů, upevňovala například plechy střešní konstrukce na budově v Kladně-Rozdělově.

Geotechnický průzkum v koridoru budoucí středočeské dálnice D3.
ŘSD připravuje podklady pro stavební povolení D3, provádí geologický průzkum

Kvůli spadlému stromu byl dnes ráno před 7:00 přerušen provoz vlaků také na trati mezi Nižborem na Berounsku a Zbečnem na Rakovnicku. Problémy na železnici byly hlášeny i v úseku Ješetice-Heřmaničky na Benešovsku na trati mezi Benešovem a Českými Budějovicemi.

Podle hejtmanky Petry Peckové (STAN) se v souvislosti s počasím nestala žádná mimořádná událost se zraněním.

Pražská zoo kvůli větru zavřela

Napilno měli v noci na sobotu také pražští hasiči. Zasahovali u desítek událostí, které se silným větrem souvisely. Jednalo se především o spadlé stromy a uvolněné plechy.

Kvůli větru musela z bezpečnostních důvodů zavřít pražská zoologická zahrada.

Ve čtvrtek přes 800 zásahů

Silný vítr potrápil Středočeský kraj už ve čtvrtek. Hasiči, kteří byli voláni k většině větrných průšvihů, se po celý den nezastavili. Počet zásahů se vyšplhal na 827.