Pořadatelům se se opět povedlo dát dohromady báječné portfolio vystupujících. Zahajovala Ewa Farná je svými Boky jako skříň, starší generaci spolehlivě rozehřál v už tak teplém odpoledni jeden
z největších hitmanů české historie Jaroslav Uhlíř. Krutý severní vítr naštěstí nepřinesl, ale jak správně zaznělo z podia, jeho písničky si rádi poslechnou jak metalisté, tak youtubeři, tedy ti nejmladší.

Na Okoři nechyběla ani sestava DeníkuZdroj: Deník/ Rudolf MuzikaHerečka, tanečnice a dnes už 
i hodně žádaná zpěvačka Bára Poláková, která se za pár týdnů předvede 
i v Kladně během Dnů města, si ke svému největšímu hitu Nafrněná pozvala na scénu i patnáct dětí 
z publika, to už se Okoř vařila ve šťávě nadšení. „Vyzkoušeli jsme to poměrně nedávno a lidem se to líbí. Škoda, že můžeme pozvat jen patnáct dětí," smála se partnerka herce Pavla Lišky, který na Okoři nechyběl rovněž.

Poláková dokonce Deníku poskytla exkluzivní rozhovor, na který se můžete těšit v některé z dalších vydání.

A pak už to následovalo jedno po druhém: Jelen nezapomněl na Magdalénu, Xindl X i bez Mirky Miškechové vysekl Cudzinku v tvojej zemi, David Koller požádal o Nandání brouků do své hlavy a ve finále vyhodily svoje fláky také Tata Boys a Mandrage.

Hit za hitem, pecka za peckou.

„Nový ročník připravujeme vždy hned po skončení starého a díky tomu máme náskok. Navíc pro umělce je festival srdcovou záležitostí, takže s obsazením nemáme starosti," těší mediální zástupkyni festivalu Johanu Turner, která je šťastná, že opět svítilo slunce. „Naštěstí to za těch šestnáct let vyšlo skoro pokaždé. To je parádní," usmála se.

Okoř 2016, čtenáře z Ústecka zaujal nečekaně Kladenský deník.Zdroj: Deník/ Rudolf Muzika

Čtenáři z Ústeckého kraje si četli v Deníku, který si návštěvníci mohli na Okoři pořídit i s dobrou kávičkou.