„Propagační stánek Středočeské centrály cestovního ruchu bude ústředním stánkem výstavy uprostřed haly C,“ připomněla v úterý Lucie Vurbsová z krajské turistické centrály. S dodatkem, že návštěvníci, pro něž se chystají nejen informace o tradičních lákadlech středních Čech i o novinkách, ale také ochutnávky benešovského piva, se mohou zastavit každý výstavní den mezi devátou a sedmnáctou hodinou.

Na podobných akcích je velký zájem nejen o pivo, ale také o pivovary. Turistická centrála totiž nově vydala mapu s údaji o dvou desítkách pivovarů nabízejících exkurze s ochutnávkou (často i s možností stravování a případně i ubytování, ale také s programy, jež zaujmou dětské návštěvníky) – a právě ta nyní patří k nejžádanějším materiálům.

Únětický pivovar.
Krajská turistická centrála láká do pivovarů. I děti

Tradičně velká poptávka je vedle cyklomap rovněž po brožurách přibližujících zámecké hotely i stylové ubytování s rodinnou atmosférou a oblibu si získává další novinka: výlety za zvířátky, na které láká v roli maskota kraje kreslená postavička pratura Karlíka. Představovat své expozice ale budou i středočeská muzea.

Kraj se bude prezentovat jako turistická destinace, která může nabídnout spoustu rozmanitých historických, kulturních, přírodních i technických památek a vyžití jak pro rodiny s dětmi či třeba zamilované páry, tak i pro party kamarádů, připomněl v úterý zastupující ředitel krajské turistické centrály Marek Černoch.

„Střední Čechy nabízí také velké množství sportovních příležitostí, výletů, ale i míst pro relaxaci,“ upozornil, co mohou lidé objevovat nejen samostatně při svých výpravách, ale i s přispěním informací jeho týmu.

Ilustrační foto
Kraj dá obcím peníze na školy, miliony nabízí dál