Pro leckoho poněkud překvapivě byla situace horší spíš odpoledne – a během podvečera se mnohde zlepšovala. Komplikace se objevily především v místech s dopravním omezením v opravovaných úsecích a na dálničních příjezdech do metropole v blízkosti Prahy – a to nejen na brněnské D1, kde se aktuálně pracuje hned za hranicemi hlavního města. Dálnice D1 zažila v pondělí na příjezdu ku Praze kolony také na dalších místech – především u Lokte na pomezí Vysočiny a Benešovska a na Vlašimsku. V jejím okolí se v závislosti na vývoji dopravní situace střídavě ucpávaly i typické objízdné trasy.

Jako výnos z trestné činnosti bylo zajištěno několik luxusních motorových vozidel (včetně veteránů), šperky, nemovitosti, peníze na účtech a v hotovosti, vše v souhrnné hodnotě nejméně 110 milionů korun.
Údajné čachry s reklamou mají našlápnuto k soudu. Jde o stamiliony

Zdržení v kolonách se při pondělním povelikonočním návratu nevyhnuli ani motoristé jedoucí po dalších hlavních trasách – především po D10, kde se dopravní komplikace objevovaly kromě nejbližšího sousedství Prahy především na Mladoboleslavsku v okolí Bakova nad Jizerou.

Na příjezdu do metropole od jihu po „čtyřce“ nastaly komplikace spojené se zdržením především na Příbramsku, nicméně vpodvečer zaskočil řidiče třeba i ztracený gril na 14. kilometru na Praze-západ. Komplikace však vyvolaly i odpolední nehoda mna D5 u Berouna či zácpa na silnici ve směru od Čáslavi na Kutnohorsku na Kolín. Odpoledne provázely komplikace třeba i příjezd po silnici I/3 od Benešova k dálnici D1 – a jednoduché nebylo ani dostat se na tomto hlavním tahu od Tábora na Benešov.

Požár skladovací haly v Horním Fořtu u Javorníku.
K nebezpečí požárů se připojí rizika spojená s vichrem